Pasaran makanan laut dijangka meningkat sebanyak USD 107.74 bilion dari 2021 hingga 2026; Kesedaran pengguna tentang pemakanan sihat merangsang pertumbuhan pasaran – Technavio

NEW YORK, 11 September 2023 — Saiz pasaran makanan laut dijangka berkembang sebanyak USD 107.74 bilion dari 2021 hingga 2026, menurut Technavio. Di samping itu, momentum pertumbuhan pasaran akan berkembang pada CAGR 12.54% sepanjang tempoh ramalan. Peningkatan kesedaran pengguna mengenai pemakanan sihat secara ketara menggalakkan pertumbuhan pasaran makanan laut. Walau bagaimanapun, faktor-faktor seperti kemerosotan spesies laut mungkin menghalang pertumbuhan pasaran. Pasaran dibahagikan mengikut Saluran Pengedaran (Atas Talian dan Luar Talian) dan Geografi (APAC, Amerika Utara, Amerika Selatan, Eropah, dan Timur Tengah serta Afrika). Technavio menyediakan laporan ringkasan yang komprehensif yang menerangkan saiz pasaran dan ramalan bersama-sama dengan metodologi penyelidikan. Sampel laporan tersedia dalam format PDF


Technavio telah mengumumkan laporan penyelidikan pasaran terkini bertajuk Pasaran Makanan Laut Global

Kunci Segmen Analisis

Perkongsian pertumbuhan pasaran bagi segmen atas talian adalah ketara sepanjang tempoh ramalan. Terdapat peralihan yang semakin meningkat dalam pilihan membeli-belah pengguna yang secara signifikan menyumbang kepada pertumbuhan segmen ini. Di samping itu, keputusan pembelian beberapa pengguna dipengaruhi oleh penyelidikan dalam talian yang dijalankan melalui laman web, blog, dan media sosial. Selanjutnya, peningkatan penembusan Internet dan penggunaan telefon pintar menggalakkan pembelian dalam talian yang menyokong pertumbuhan segmen ini yang seterusnya akan memacu pertumbuhan pasaran sepanjang tempoh ramalan.

Untuk mengetahui perincian dan titik utama tambahan pada pelbagai segmen pasaran dan kesan mereka pada tahun-tahun mendatang, Lihat Sampel PDF Laporan.

Analisis Pasaran Geografi

APAC menyumbang 38% daripada pertumbuhan pasaran sepanjang tempoh ramalan. Sebahagian daripada pasaran utama untuk pasaran makanan laut di APAC adalah China, India, dan Jepun. Dijangka akan berlaku pertumbuhan pesat pasaran di APAC apabila dibandingkan dengan rantau-rantau lain. Salah satu faktor utama yang mendorong pertumbuhan pasaran di rantau ini adalah peningkatan populasi orang muda, canggih, dan kaya yang mencari makanan laut berkualiti tinggi. Oleh itu, faktor-faktor sedemikian dijangka memberi kesan positif kepada pasaran yang seterusnya akan memacu pertumbuhan pasaran di rantau ini sepanjang tempoh ramalan.

Maklumat Syarikat
Pasaran makanan laut terpecah belah, dan syarikat-syarikat melaksanakan strategi pertumbuhan organik dan tidak organik untuk bersaing dalam pasaran. Laporan menganalisis persaingan pasaran dan menawarkan maklumat tentang beberapa syarikat pasaran, termasuk: AKER BIOMARINE AS, American Seafoods Co. LLC, Cooke Aquaculture, John Bean Technologies Corp., Kangamiut Seafood A/S, Kyokuyo Co. Ltd., LEE FISHING COMPANY, Leigh Fisheries, Leroy Havfisk AS, Kumpulan Marel, Mida Food Distributors Inc., Mowi ASA, Nueva Pescanova SL, Pacific Seafood Group, Phillips Foods Inc., Seattle Fish Co., Thai Union Group PCL, The Middleby Corp., dan Trident Seafoods Corp.

Lihat Sampel PDF Laporan untuk mendapatkan butiran tambahan mengenai strategi pertumbuhan yang diterima pakai oleh syarikat-syarikat dan tawaran produk mereka.

Beli Sekarang untuk maklumat syarikat yang terperinci

Laporan Berkaitan:

Saiz pasaran pemanis buatan diunjurkan meningkat sebanyak USD 2,017.87 juta dan saiz pasaran dianggarkan berkembang pada CAGR 5.05% antara 2022 dan 2027. Laporan pasaran pemanis buatan ini secara meluas merangkumi segmen pasaran mengikut aplikasi (makanan dan minuman, jualan langsung, farmaseutikal, dan lain-lain), jenis (aspartam, neotam, sukralosa, acesulfame-k, dan sakarin), dan geografi (APAC, Amerika Utara, Eropah, Amerika Selatan, dan Timur Tengah serta Afrika). Peningkatan populariti pemanis rendah kalori adalah faktor utama yang mendorong pertumbuhan pasaran pemanis buatan global.

Saiz pasaran makanan poke diunjurkan meningkat sebanyak USD 849.19 juta dan saiz pasaran dianggarkan berkembang pada CAGR 8.53% antara 2022 dan 2027. Laporan pasaran makanan poke ini secara meluas merangkumi segmen pasaran mengikut saluran pengedaran (luar talian dan dalam talian), produk (pelbagai jenis tuna dan spesies lain), dan geografi (Amerika Utara, Eropah, APAC, Amerika Selatan, dan Timur Tengah serta Afrika). Salah satu faktor utama yang mendorong pertumbuhan dalam pasaran makanan poke adalah manfaat kesihatan makanan poke.