Pasaran Makanan Super dijangka berkembang sebanyak USD 64.8 bilion dari 2022 hingga 2027, Penggunaan makanan super yang semakin meningkat untuk merancakkan pertumbuhan pasaran – Technavio

NEW YORK, 6 Sept. 2023 – Pasaran supermakanan dijangka berkembang sebanyak USD 64.8 bilion dari 2022 hingga 2027, menurut Technavio. Selain itu, momentum pertumbuhan pasaran akan berkembang pada CAGR 6.82% sepanjang tempoh ramalan. Penggunaan supermakanan yang semakin meningkat sangat mendorong pasaran supermakanan. Walau bagaimanapun, faktor-faktor seperti ancaman pengganti yang tinggi mungkin menghalang pertumbuhan pasaran. Pasaran dibahagikan kepada Produk (Superbuah-buahan, Superbiji dan superbijirin, Rumpai laut yang boleh dimakan, dan Lain-lain), Saluran Pengedaran (Luar Talian dan Dalam Talian), dan Geografi (Amerika Utara, Eropah, APAC, Amerika Selatan, dan Timur Tengah dan Afrika). Technavio menyediakan ringkasan laporan yang komprehensif yang menerangkan saiz pasaran dan ramalan bersama penyelidikan metodologi. Sampel laporan PERCUMA tersedia dalam format PDF

Kunci Segmen Analisis

Pertumbuhan saham pasaran bagi segmen luar talian akan ketara sepanjang tempoh ramalan. Hiperpasar, pasar raya, kedai barangan sukan, kedai jabatan, dan penjual runcit bebas adalah saluran pengedaran luar talian yang menjana hasil daripada menjual produk. Untuk terus hidup dalam pasaran persaingan, penjual runcit memperkenalkan strategi runcit dan perniagaan baru seperti skim harga yang lebih baik dan julat yang lebih komprehensif. Selain itu, untuk mencapai jumlah jualan yang tinggi, perniagaan runcit meletakkan paparan inovatif dalam strategi jualan mereka dan di Internet. Penjual runcit cuba berkembang ke kawasan lain untuk meningkatkan jualan luar talian mereka. Di samping itu, sepanjang tempoh ramalan, strategi harga yang lebih tinggi juga dijangka mendorong pertumbuhan pasaran bagi supermakanan. Oleh itu, faktor-faktor yang disebutkan di atas dijangka mendorong pertumbuhan segmen luar talian dalam pasaran supermakanan sepanjang tempoh ramalan. Untuk mengetahui sorotan dan mata kunci tambahan pada pelbagai segmen pasaran dan kesan mereka pada tahun-tahun akan datang, Lihat Laporan PDF Sampel PERCUMA.

Analisis Pasaran Geografi

Amerika Utara dianggarkan menyumbang 31% kepada pertumbuhan pasaran global sepanjang tempoh ramalan. Di Amerika Utara, AS adalah pasaran supermakanan terbesar. Peningkatan kesedaran pengguna tentang pelbagai manfaat kesihatan yang ditawarkan oleh supermakanan adalah faktor utama yang mendorong pertumbuhan pasaran di rantau ini. Pertumbuhan pesat pasaran ini disebabkan oleh pelancaran produk supermakanan yang kerap. Avokado, beri acai, beri biru, dan varieti beri lain adalah sebahagian daripada buah-buahan paling popular dalam kategori produk superbuah di pasaran AS pada 2020. Pada 2020, permintaan untuk supermakanan sangat tinggi, termasuk beri acai, beri biru, quinoa, amaranth, biji chia dan spirulina. Selain itu, makanan difermentasi, seperti kefir, kombucha, sauerkraut, tempeh, kimchi, dan miso, berkemungkinan menjadi supermakanan yang paling banyak dikonsumsi di AS sepanjang tempoh ramalan. Tambahan pula, untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat di rantau ini, syarikat-syarikat seperti ArcherDanielsMidlandCo., NavitasLLC, dan SunFOOD menawarkan pelbagai supermakanan. Oleh itu, faktor-faktor ini dijangka mendorong pertumbuhan pasaran sepanjang tempoh ramalan.

Maklumat Syarikat

Pasaran supermakanan terpecah belah, dan syarikat-syarikat menggunakan strategi pertumbuhan organik dan bukan organik untuk bersaing dalam pasaran. Laporan ini menganalisis persaingan pasaran dan menawarkan maklumat tentang beberapa syarikat pasaran, termasuk: Archer Daniels Midland Co., Barleans Organic Oils LLC, Cornish Seaweed Co. Ltd., General Mills Inc, Healthy Truth, ITC Ltd., Navitas LLC, Nirvaanic Life Foods Pvt. Ltd., Nua Naturals, Nutiva Inc., Nutrisure Ltd., Ocean Spray Cranberries Inc., OMG Food Company LLC, Power Super Foods, Rhythm Superfoods LLC, Suncore Foods Inc., Sunfood, Superlife Co. Pte. Ltd., Creative Nature Ltd., dan NutriAsia Inc. Lihat Laporan PDF Sampel PERCUMA untuk mendapatkan sorotan tambahan tentang strategi pertumbuhan yang diadopsi oleh syarikat dan tawaran produk mereka.

Laporan Berkaitan:

Saiz pasaran tepung dianggarkan berkembang pada CAGR 4.51% antara 2022 dan 2027. Saiz pasaran diramalkan meningkat sebanyak USD 40,926.8 juta.

Saiz pasaran rantai sejuk makanan sejuk beku dianggarkan berkembang pada CAGR 17.36% antara 2022 dan 2027. Saiz pasaran diramalkan meningkat sebanyak USD 214.02 bilion.