Pasaran Pemantauan Pemandu Automotif untuk berkembang sebanyak USD 1.582 bilion dari 2022 hingga 2027 | Peningkatan permintaan untuk kenderaan komersial mendorong pasaran – Technavio

NEW YORK, 1 Sept. 2023 — Saiz pasaran pemantauan pemandu automotif dianggarkan meningkat sebanyak USD 1.582 bilion dari 2022 hingga 2027. Momentum pertumbuhan pasaran akan maju pada CAGR 9.34%. Peningkatan permintaan untuk kenderaan komersial secara ketara mendorong pertumbuhan pasaran. Perdagangan global yang semakin meningkat, logistik dan operasi, serta aktiviti pembinaan dan perlombongan adalah beberapa faktor utama yang mendorong permintaan untuk kenderaan komersial, termasuk lori berat dan berat sederhana. Selain itu, memandu kenderaan komersial adalah tugas yang meletihkan kerana saiznya yang besar dan ketiadaan ciri-ciri keselesaan dan keselesaan jika dibandingkan dengan kenyamanan yang lebih baik dalam segmen kereta penumpang. Ini menyebabkan beberapa pengeluar memperkenalkan sistem pemantauan pemandu dalam kenderaan komersial untuk menjamin keselamatan pemandu dan pengguna jalan raya yang lain. Oleh itu, meningkatkan keselamatan pemandu, mencegah kemalangan, meminimumkan kos insurans, mengoptimumkan prestasi, dan menggabungkan teknologi kenderaan lain dijangka meningkatkan pertumbuhan pasaran pemantauan pemandu automotif semasa tempoh ramalan. Minta sampel laporan


Technavio telah mengumumkan laporan penyelidikan pasaran terkini bertajuk Pasaran Pemantauan Pemandu Automotif Global 2023-2027

Pasaran Pemantauan Pemandu Automotif – Analisis Syarikat

Lanskap Pembekal – Pasaran pemantauan pemandu automotif global adalah terpecah, dengan kehadiran beberapa pembekal global serta serantau. Beberapa pembekal terkemuka yang menawarkan pemantauan pemandu automotif di pasaran adalah Continental AG, DENSO Corp., Intel Corp., Jabil Inc., Magna International Inc., Marelli Holdings Co. Ltd., NetraDyne Inc., NVIDIA Corp., NXP Semiconductors NV, OmniVision Technologies Inc., OMRON Corp., Qualcomm Inc., Robert Bosch GmbH, Stonkam Co. Ltd., Tata Elxsi Ltd., Tobii AB, Toyota Motor Corp., Valeo SA, Veoneer Inc., dan Visteon Corp. dan lain-lain.

Beli laporan ini!

Tawaran Syarikat –

  • Continental AG – Syarikat ini menawarkan sistem pemantauan pemandu automotif seperti pengesanan kabin yang digunakan untuk pemanduan automatik.
  • DENSO Corp. – Syarikat ini menawarkan sistem pemantauan pemandu automotif seperti sensor radar hadapan, sensor radar sudut, LiDAR, sensor Stereo Vision, dan sensor sonar.
  • Intel Corp. – Syarikat ini menawarkan sistem pemantauan pemandu automotif seperti kamera, LiDAR, radar, dan sensor inframerah melalui Sistem Bantuan Pemandu Maju ADAS.
  • Untuk butiran lanjut mengenai pembekal dan tawarannya – Minta sampel laporan

Pasaran Pemantauan Pemandu Automotif – Penilaian Segmen

Gambaran Segmen

Technavio telah menyegerakkan pasaran berdasarkan jenis (pemantauan keadaan pemandu dan pemantauan kesihatan pemandu), aplikasi (kenderaan komersial dan kereta penumpang), dan geografi (Eropah, Amerika Utara, APAC, Amerika Selatan, dan Timur Tengah serta Afrika).

  • Segmen pemantauan keadaan pemandu dianggarkan menyaksikan pertumbuhan yang ketara semasa tempoh ramalan. Segmen ini dianggap sebagai salah satu aspek utama sistem pemantauan kesejahteraan pemandu yang meningkatkan keselamatan pemandu dan pengguna jalan raya lain kerana pemanduan telah menjadi aktiviti yang meletihkan dan meletihkan. Juga, peningkatan rangkaian jalan raya dan infrastruktur meningkatkan perjalanan luar bandar pemanduan sendiri. Sebagai contoh, India, salah satu pasaran automotif berkembang pesat di dunia, mengalami peningkatan peratusan tahun-ke-tahun sekitar 33% dalam perjalanan jalan raya. Oleh itu, peluang pemandu mengalami keletihan lebih tinggi dalam perjalanan yang panjang atau berterusan. Akibatnya, kebimbangan ini memerlukan sistem pemantauan keadaan pemandu kerana ia boleh memberi amaran dan melaungkan pemandu. Oleh itu, aplikasi ini dijangka menggerakkan pertumbuhan segmen yang seterusnya akan meningkatkan pertumbuhan pasaran pemantauan pemandu automotif semasa tempoh ramalan.

Gambaran Geografi

Menurut geografi, pasaran pemantauan pemandu automotif global dibahagikan kepada Eropah, Amerika Utara, APAC, Amerika Selatan, dan Timur Tengah serta Afrika. Laporan ini memberikan wawasan dan anggaran yang boleh dilakukan mengenai sumbangan semua rantau kepada pertumbuhan pasaran pemantauan pemandu automotif global.

  • Eropah dianggarkan membentuk 35% daripada pasaran global semasa tempoh ramalan. Para penganalisis Technavio telah menerangkan secara terperinci tren dan pemacu serantau yang membentuk pasaran semasa tempoh ramalan. Di Eropah, penggunaan sistem bantuan pemandu maju dan keselamatan yang canggih dalam automobil yang dikeluarkan secara serantau adalah salah satu faktor utama yang mendorong pertumbuhan pasaran. Di Eropah, beberapa negara utama yang sebahagian besarnya menyumbang kepada pertumbuhan pasaran termasuk Jerman, Perancis, Itali, Sepanyol, dan UK kerana ini adalah negara-negara terkemuka dari segi permintaan dan jualan kenderaan mewah atau premium, yang mengakibatkan kadar penembusan yang paling meningkat untuk sistem keselamatan maju. Juga, faktor-faktor seperti keadaan ekonomi yang dipertingkatkan dan piawaian keselamatan kenderaan yang ketat yang ditetapkan oleh Suruhanjaya Eropah dijangka menggerakkan pertumbuhan pasaran pemantauan pemandu automotif di rantau ini semasa tempoh ramalan.

Untuk wawasan mengenai parameter global, serantau, dan negara dengan peluang pertumbuhan dari 2017 hingga 2027 – Muat turun Sampel Laporan

Pasaran Pemantauan Pemandu AutomotifMarke