Pasaran pengasingan sel dijangka meningkat sebanyak USD 129.02 juta dari 2022 hingga 2027, Amerika Utara menyumbang 37% pertumbuhan pasaran – Technavio

NEW YORK, 8 Sept. 2023 — Pasaran pengasingan sel dijangka berkembang sebanyak USD 129.02 juta dari 2022 hingga 2027. Selain itu, momentum pasaran akan berkembang pada CAGR 7.86% sepanjang tempoh ramalan, menurut Penyelidikan Technavio. Pasaran telah dibahagikan mengikut pengguna akhir (syarikat farmaseutikal dan bioteknologi, hospital dan makmal ujian klinikal, dan lain-lain), teknologi (pengasingan sel berasaskan titisan berpendar, pengasingan sel magnetik yang diaktifkan, dan sistem mikroelektromekanikal), dan geografi (Amerika Utara, Eropah, Asia, dan Baki Dunia (ROW)). Amerika Utara dianggarkan menyumbang 37% kepada pertumbuhan pasaran global sepanjang tempoh ramalan. Di Amerika Utara, AS, Kanada, dan Mexico mengalami pertumbuhan pasaran pemisahan sel. Ini disebabkan oleh tahap pembiayaan kerajaan yang lebih tinggi untuk penyelidikan sel stem di negara-negara tersebut, dan peningkatan bilangan Institut Perubatan Regeneratif. AS telah menjadi pasaran yang sangat baik di Amerika Utara untuk melabur dalam Penyelidikan Berasaskan Sel. Ini kerana dana diberikan oleh agensi-agensi kerajaan, seperti Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH) dan Pihak Berkuasa Penyelidikan dan Pembangunan Bioperubatan Lanjutan (BARDA), kepada syarikat pemula dan syarikat-syarikat lain yang memberi tumpuan kepada membangunkan produk baru untuk rawatan keadaan penyakit kronik. Di rantau ini, pembiayaan akan menyumbang kepada pertumbuhan pasaran pengasingan sel. Laporan ini menawarkan analisis terkini mengenai senario pasaran semasa, trend dan pemacu terkini, dan keseluruhan persekitaran pasaran. Baca Sampel PDF Laporan

Profil Syarikat:
Becton Dickinson dan Co., Bio Rad Laboratories Inc., Bulldog-Bio Inc., Cell Microsystems Inc., Cytonome ST LLC, Danaher Corp., Guandong Benice Intelligent Equipment Co.Ltd., Miltenyi Biotec B.V. dan Co. KG, Molecular Device LLC, Namocell Inc., NanoCellect Biomedical Inc., On-Chip Biotechnologies Co. Ltd., Semco Infratech Pvt. Ltd., Sony Group Corp., STEMCELL Technologies Inc., Terumo Corp., Thermo Fisher Scientific Inc., Union Biometrica Inc., Xiamen Tmax Battery Equipments Ltd., dan Xiamen WinAck Battery Technology Co.

Becton Dickinson dan Co. – Syarikat ini menawarkan facsdiscover S 8 cell sorter yang direka untuk mendapatkan wawasan tentang populasi sel dan ciri-ciri yang boleh disahkan secara visual dalam masa nyata.

Untuk mendapatkan akses kepada lebih banyak profil syarikat yang tersedia dengan Technavio, beli laporan ini!

Pasaran Pengasingan Sel: Analisis Segmentasi

Pasaran telah dibahagikan mengikut pengguna akhir (syarikat farmaseutikal dan bioteknologi, hospital dan makmal ujian klinikal, dan lain-lain), teknologi (pengasingan sel berasaskan titisan berpendar, pengasingan sel magnetik yang diaktifkan, dan sistem mikroelektromekanikal), dan geografi (Amerika Utara, Eropah, Asia, dan Baki Dunia (ROW)).

Pertumbuhan dalam perkongsian pasaran oleh segmen syarikat farmaseutikal dan bioteknologi akan ketara sepanjang tempoh ramalan. Syarikat farmaseutikal dan bioteknologi sangat bergantung kepada penyelidikan dan pembangunan biologi sel untuk menemui ubat-ubatan, memahami penyakit atau membangunkan produk perubatan mereka sendiri.

Ketahui sumbangan setiap segmen yang diringkaskan dalam infografik padat dan huraian terperinci. Lihat Sampel PDF Laporan

“Selain menganalisis senario pasaran semasa, laporan kami meneliti data historik dari 2017 hingga 2021”- Technavio

Pasaran Pengasingan Sel: Dinamik Pasaran

Pemacu Utama

Peningkatan prevalens penyakit kronik
Peningkatan permintaan untuk diagnosis klinikal
Peningkatan pembiayaan untuk penyelidikan berasaskan sel

Peningkatan prevalens penyakit kronik adalah faktor utama yang mendorong pertumbuhan pasaran. Peningkatan prevalens penyakit kronik, seperti diabetes dan kanser, telah meningkatkan keperluan untuk terapi berasaskan sel. Untuk memahami dan mencari rawatan baru untuk penyakit ini, pengasingan sel adalah sebahagian penting dari proses tersebut. Pengasingan sel memudahkan doktor dan penyelidik untuk mengenal pasti sel tertentu daripada pelbagai jenis sel, membolehkan mereka mempelajari lebih lanjut tentang mekanisme penyakit, dan mengesan faktor imunologi yang juga boleh digunakan dalam pembangunan rawatan sasaran. Walau bagaimanapun, pengasingan sel membolehkan pemencilan populasi sel terpilih yang mungkin telah dibezakan dan dianalisis dengan lebih teliti untuk menentukan penanda biologi atau membangunkan strategi rawatan individu. Disebabkan beban penyakit kronik yang semakin meningkat di seluruh dunia, terdapat peningkatan permintaan untuk rawatan berasaskan sel seperti sel stem dan imunoterapi. Oleh itu, faktor-faktor ini dijangka mendorong pertumbuhan pasaran sepanjang tempoh ramalan.

Trend Utama

Penggunaan semakin meningkat kejuruteraan genetik dalam penyelidikan forensik merupakan trend utama dalam trend pasaran pengasingan sel. Kenal pasti trend, pemacu, dan cabaran utama dalam pasaran. Muat turun untuk mendapatkan akses kepada maklumat ini.

Laporan Berkaitan:

Pasaran diagnostik teman dianggarkan berkembang pada CAGR 22.59% antara 2022 dan 2027. Saiz pasaran diramalkan meningkat sebanyak USD 11,029.63 juta. Selain itu, laporan ini secara menyeluruh meliputi segmentasi pasaran mengikut pengguna akhir (sains hayat, pusat kesihatan, dan lain-lain), petunjuk