Pasaran Salutan OEM Automotif di Asia Pasifik akan berkembang sebanyak USD 697.75 juta dari 2022 hingga 2027 | Ketersediaan salutan yang direka untuk kenderaan cekap bahan api memacu pasaran – Technavio

NEW YORK, 29 Ogos 2023 – Saiz pasaran lapisan OEM automotif di APAC dijangka berkembang sebanyak USD 697.75 juta dari 2022 hingga 2027. Momentum pertumbuhan pasaran akan berkembang pada CAGR 3.28%. Terokai beberapa pandangan mengenai saiz tempoh bersejarah (2017 hingga 2021) dan Ramalan (2023 hingga 2027) sebelum membeli laporan penuh – Minta laporan sampel percuma

Pasaran lapisan OEM automotif di APAC – Analisis syarikat
Lanskap syarikat – Pasaran lapisan OEM automotif global di APAC adalah terpecah belah, dengan kehadiran beberapa vendor global serta serantau. Beberapa vendor terkemuka yang menawarkan lapisan OEM automotif di APAC dalam pasaran termasuk Akzo Nobel NV, Axalta Coating Systems Ltd., BASF SE, Color Communications LLC, Dai Nippon Toryo Co. Ltd., Grand Polycoats Co. Pvt. Ltd., Isamu Paint Co. Ltd., Jotun AS, Kansai Paint Co. Ltd., KCC Co. Ltd., Nippon Paint Holdings Co. Ltd., PPG Industries Inc., ROCK PAINT Co. Ltd., S.Coat Co. Ltd., Savita Paints Pvt. Ltd., Solvay SA, Tara Paints and Chemicals, The Sherwin Williams Co., Berger Paints India Ltd., dan RPM International Inc. dan lain-lain.

Apa yang Baru? –

  • Liputan khas mengenai perang RusiaUkraine; inflasi global; analisis pemulihan daripada COVID-19; gangguan rantaian bekalan global; dan risiko kemelesetan
  • Kedudukan pesaing utama global
  • Kedudukan pasaran merentasi beberapa tapak geografi – Kuat/Aktif/Nisbah/Remeh – Beli laporan!

Tawaran Syarikat –

  • Akzo Nobel NV – Syarikat menawarkan penyelesaian lapisan OEM automotif seperti primer, lapisan asas, lapisan atas, dan lapisan jelas.
  • Axalta Coating Systems Ltd. – Syarikat menawarkan penyelesaian lapisan OEM automotif seperti sistem 3-Wet, Eco-Concept, dan selaras 2-Wet monocoat
  • BASF SE, Color Communications LLC – Syarikat menawarkan penyelesaian lapisan OEM automotif seperti e-coat, primer, lapisan asas, dan lapisan jelas.
  • Untuk butiran mengenai vendor dan tawarannya – Minta laporan sampel percuma

Pasaran Lapisan OEM Automotif di APAC – Penilaian Segmen
Gambaran Keseluruhan Segmen
Technavio telah mengkategorikan pasaran berdasarkan teknologi (berasaskan air, berasaskan pelarut, salutan serbuk, dan disembuhkan UV) dan jenis kenderaan (kereta penumpang, kenderaan komersial ringan, dan kenderaan komersial berat).

Untuk wawasan mengenai parameter global, serantau dan negara dengan peluang pertumbuhan dari 2017 hingga 2027 – Muat turun Laporan Sampel Percuma

Pasaran Lapisan OEM Automotif di APACDinamik Pasaran
Pemacu Utama

Ketersediaan lapisan yang direka untuk kenderaan cekap bahan api jelas mendorong pertumbuhan pasaran. Pelbagai undang-undang dan peraturan yang bertujuan untuk mengurangkan pelepasan karbon dioksida daripada kenderaan semakin meningkat. Protokol Kyoto mengenakan sekatan ke atas pelepasan karbon dioksida dan gas rumah hijau yang lain. Apabila piawaian pelepasan mengetat, permintaan untuk bahan ringan, terutamanya plastik dalam cat, semakin meningkat. Aplikasi serba boleh cat berasaskan plastik merentasi pelbagai komponen automotif boleh membantu memenuhi keperluan pelepasan dan meningkatkan kecekapan kenderaan. Peningkatan keutamaan untuk kenderaan elektrik baharu yang cekap dengan sifar pelepasan karbon dioksida telah memperluaskan skop pasaran lapisan OEM automotif di APAC. Di samping itu, pengenalan lapisan dan cat fotovoltaik menyumbang kepada peningkatan kecekapan kenderaan elektrik. Lonjakan dalam lapisan yang disesuaikan untuk kenderaan cekap bahan api muncul sebagai faktor penting yang mendorong pasaran lapisan OEM automotif APAC. Faktor-faktor sedemikian akan memberi kesan positif kepada pertumbuhan pasaran pada tempoh ramalan.

Pemacu, Trend & Cabaran adalah faktor dinamik pasaran yang menyatakan tentang akibat & kemampanan perniagaan, dapatkan beberapa pandangan daripada laporan sampel percuma!

Dapatkan akses segera kepada 17,000+ laporan penyelidikan pasaran.

Platform LANGGANAN Technavio

Laporan Berkaitan:

Saiz pasaran Lapisan Penyepuh Semula Automotif dianggarkan berkembang pada CAGR 4.34% antara 2022 dan 2027. Saiz pasaran diramalkan meningkat sebanyak USD 2,428.29 juta. Laporan ini secara meluas merangkumi pengkategorian pasaran mengikut jenis (lapisan berasaskan pelarut, lapisan berasaskan air, dan lain-lain), aplikasi (kereta penumpang, kenderaan komersial ringan, dan kenderaan komersial berat), dan geografi (APAC, Eropah, Amerika Utara, Amerika Selatan, dan Timur Tengah serta Afrika). Pasaran sedang berkembang disebabkan peningkatan R&D dan inovasi untuk memotong kitaran masa.

Bahagian pasaran audio premium OEM automotif dijangka meningkat sebanyak USD 3.92 bilion dari 2020 hingga 2025, dan momentum pertumbuhan pasaran akan dipercepatkan pada CAGR 2.49%. Laporan ini secara meluas merangkumi pengkategorian audio premium OEM automotif mengikut aplikasi (kenderaan mewah dan kenderaan saiz sederhana) dan geografi (Eropah, Amerika Utara, APAC, Amerika Selatan, dan MEA). Salah satu faktor utama yang mendorong pertumbuhan pasaran audio premium OEM automotif adalah peningkatan permintaan untuk pengalaman dalam kereta yang berbeza.

Jadual kandungan: