Pasaran Telur Vegan dijangka berkembang sebanyak USD 910.56 juta dari 2022 hingga 2027 | Populariti produk berasaskan tumbuhan yang semakin meningkat akan merangsang pertumbuhan pasaran – Technavio

43 1 Pasaran Telur Vegan dijangka meningkat sebanyak USD 910.56 juta dari 2022 hingga 2027 | Peningkatan populariti produk berasaskan tumbuhan untuk menggalakkan pertumbuhan pasaran - Technavio

NEW YORK, 3 Sept. 2023 — Pasaran telur vegan dijangka berkembang pada CAGR 8.28% antara 2022 dan 2027. Saiz pasaran dijangka meningkat sebanyak USD 910.56 juta, menurut Technavio – Peningkatan populariti produk berasaskan tumbuhan adalah faktor utama yang mendorong pertumbuhan pasaran. Populariti telur vegan telah meningkat kerana individu menerima alternatif telur berasaskan tumbuhan atas sebab kesihatan, alam sekitar dan etika. Permintaan yang semakin meningkat untuk telur vegan adalah disebabkan oleh pelbagai faktor, termasuk kesedaran kesihatan dan alam sekitar, pertimbangan etika untuk haiwan, dan pencarian pilihan makanan baru. Di samping manfaat pemakanan, telur vegan bebas kolesterol dan lemak tepu, membantu masalah kesihatan jantung. Oleh itu, faktor-faktor ini dijangka mendorong pertumbuhan pasaran pada tempoh ramalan. Minta sampel laporan


Technavio telah mengumumkan laporan penyelidikan pasaran terkini bertajuk Pasaran Telur Vegan Global 2023-2027

Pasaran Telur Vegan – Analisis Syarikat
Lanskap Syarikat – Pasaran telur vegan adalah terpecah-belah, dengan kehadiran beberapa syarikat global dan serantau. Beberapa syarikat terkemuka yang menawarkan telur vegan di pasaran termasuk Evo Foodtech Pvt. Ltd., Eat Just Inc., Bobs Red Mill Natural Foods Inc., ORGRAN, Lovely Day Foods GmbH, PlantMade, Ener G Foods Inc., Simply Eggless Inc., Hodo Inc., Atlantic Natural Foods Inc., Neggst Food GmbH, PLANT B GMBH, Yo Egg, Noblegen Inc, VEZLAY FOODS PVT. LTD., CULTURED FOODS Sp z o o, Alternative Foods, Eggcitables, dan lain-lain.

Beli laporan ini!

Tawaran Syarikat

  • Eat Just Inc. – Syarikat ini menawarkan telur vegan seperti The Neat eggs yang digunakan dalam kek, brownies, kuih, muffin dan banyak lagi.
  • Bobs Red Mill Natural Foods Inc – Syarikat ini menawarkan telur vegan seperti pengganti telur bebas gluten, yang merupakan bahan asas memanggang vegan yang mudah, bersih dan senang digunakan.
  • Ener G Foods Inc. – Syarikat ini menawarkan telur vegan seperti Ener G Brown rice loaf, Ener G white loaf, dan Ener G rice starch loaf.
  • Untuk butiran mengenai syarikat dan tawarannya – Minta sampel laporan

Pasaran Telur Vegan – Penilaian Segmen

Gambaran Keseluruhan Segmen
Technavio telah mengkategorikan pasaran berdasarkan saluran pengedaran (luar talian dan dalam talian), jenis (cecair, serbuk, dan bentuk telur), dan geografi (Amerika Utara, Eropah, Asia Pasifik, Amerika Selatan, dan Timur Tengah serta Afrika). Laporan ini menyediakan pandangan mendalam dan anggaran sumbangan semua rantau kepada pertumbuhan pasaran telur vegan global.

  • Pertumbuhan bahagian pasaran dalam segmen luar talian akan ketara semasa tempoh ramalan. Ini terutamanya disebabkan oleh populariti memesan produk di kedai runcit fizikal berbanding penjual dalam talian. Di kedai, produk diletakkan berstrategik berdekatan produk biasa untuk meningkatkan daya tarikan pengguna dan memperluaskan asas pelanggan. Selain itu, kedai batu-bata memberi keyakinan yang lebih kepada pengguna, membolehkan mereka menguji produk sebelum membeli. Penjual pasaran juga lebih suka bekerjasama dengan peruncit untuk meningkatkan visibiliti produk. Oleh itu, faktor-faktor ini dijangka mendorong pertumbuhan segmen pada tempoh ramalan.

Gambaran Keseluruhan Geografi
Berdasarkan geografi, pasaran telur vegan dibahagikan kepada Amerika Utara, Eropah, Asia Pasifik, Amerika Selatan, dan Timur Tengah serta Afrika. Laporan ini memberikan pandangan mendalam dan anggaran sumbangan semua rantau kepada pertumbuhan pasaran telur vegan global.

  • Amerika Utara dianggarkan menyumbang 42% kepada pertumbuhan pasaran global semasa tempoh ramalan. Beberapa faktor mendorong pengembangan ini, termasuk kebimbangan tentang kebajikan haiwan, kesan alam sekitar penternakan haiwan, dan manfaat kesihatan amalan pemakanan berasaskan tumbuhan. AS, Kanada, dan Mexico adalah negara utama bagi penerimaan produk vegan di rantau ini. Di samping itu, populasi vegan yang semakin meningkat dan kesedaran yang semakin meningkat tentang manfaat yang dikaitkan dengan diet vegan mendorong pasaran telur vegan di rantau ini. Oleh itu, faktor-faktor ini dijangka mendorong pertumbuhan pasaran di rantau ini pada tempoh ramalan.

Untuk wawasan mengenai parameter global, serantau, dan negara dengan peluang pertumbuhan dari 2017 hingga 2027 – Muat turun Sampel Laporan

Pasaran Telur VeganDinamik Pasaran

Cabaran Penting

Peraturan dan perundangan yang ketat adalah cabaran penting yang menyekat pertumbuhan pasaran. Negara yang berbeza ditadbir oleh piawaian yang berasingan, yang memerlukan peserta pasaran mematuhi piawaian pengawalseliaan masing-masing. Sebagai contoh, di India, Pentadbiran Keselamatan Makanan mengeluarkan garis panduan pada tahun 2022 untuk operator perniagaan makanan memohon kelulusan logo vegan, selaras dengan peraturan keselamatan makanan dan piawaian makanan (makanan vegan). Ini memastikan pematuhan kepada piawaian tertentu yang ditetapkan oleh pihak berkuasa di setiap rantau. Oleh itu, peraturan ketat mengenai pelabelan dan pengeluaran dijangka menyekat pertumbuhan pasaran pada tempoh ramalan.

Pemandu, tren, dan cabaran memberi kesan kepada dinamik pasaran, yang boleh memberi kesan kepada perniagaan. Cari lebih banyak panduan dalam sampel laporan percuma.