PENGUMUMAN MEDIA – George Brown College menganjurkan Persidangan Seminar Kayu Jisim Kanada

41 MEDIA ADVISORY - George Brown College hosts Mass Timber Seminar Canada Conference

TORONTO, 1 Sept, 2023 /CNW/ – Sertai kami di Persidangan Mass Timber Seminar (MTS) Canada untuk meneroka inovasi pembinaan mampan. Selama tiga hari, acara bersemuka ini akan memberi tumpuan kepada reka bentuk dan teknik pembinaan kayu pukal untuk struktur kediaman, komersial, perindustrian, penjagaan kesihatan, pendidikan dan institusi, mempamerkan perkembangan terkini, dan menggalakkan hubungan dengan rakan seprofesion dan lebih daripada 18 penceramah pakar.

Dibarisi bersama oleh Rothoblaas dan Institut Kelestarian Brookfield George Brown College, persidangan ini menjanjikan pembentangan, perbincangan, dan banyak peluang rangkaian dengan pakar dari seluruh dunia. Ia akan menangani inovasi kayu pukal baru termasuk perumahan mampu milik, akustik, pembuatan, keselamatan kebakaran, manfaat alam sekitar / mampan, penjagaan kesihatan, dan manfaat karbon. Acara ini juga akan memberi gambaran mendalam tentang Limberlost Place, struktur kayu pukal tertinggi Ontario, dan akan memperkenalkan pangkalan data kayu pukal paling komprehensif di dunia.

Acara ini akan menampilkan penceramah terkenal dalam industri kayu, baik secara nasional dan antarabangsa, mewakili syarikat-syarikat seperti Moriyama Teshima, Hullmark, EllisDon, Farrow Partners Architects, Hines, BDP Quadrangle, Bird Construction, R-Hauz, Dialog, Provencher Roy, dan banyak lagi.

Apa:

Persidangan langsung 3 hari tentang industri kayu pukal

Bila:

6 September: 5:00 PM – 7:00 PM EDT

7 September: 8:00 AM – 6:30 PM EDT

8 September: 8:00 AM – 5:15 PM EDT

Di mana:

George Brown College, Waterfront Campus di Queens Quay, 51 Dockside Drive

Untuk maklumat lanjut layari: https://www.brookfieldsustainabilityinstitute.com/events/mass-timber-conference-toronto

RSVP: Wakil media dijemput untuk mengesahkan kehadiran mereka melalui e-mel di jacob.kessler@georgebrown.ca.

SUMBER George Brown College