Penjadualan Semula Kanabis Boleh Ubah Suai Perbankan, Mempengaruhi Peraturan FinCEN dan IRS, menurut pakar perbankan kanabis di StandardC

Penjadualan Semula Ganja Boleh Ubah Suai Perbankan, Mempengaruhi Peraturan FinCEN dan IRS, menurut pakar perbankan ganja StandardC

SAN FRANCISCO, 1 Sept. 2023 – Cadangan Jabatan Kesihatan dan Perkhidmatan Kemanusiaan AS (HHS) untuk menjadualkan semula ganja daripada Jadual I ke Jadual III ubat1 akan mengubah industri ganja dan mewujudkan peluang baru untuk perkhidmatan perbankan dan kewangan.


StandardC menawarkan Pengurusan Risiko Perbankan Ganja, Usaha Wajar, Pematuhan, Pemantauan, dan Perkhidmatan Pasaran untuk Institusi Kewangan.

Penjadualan Semula Ganja Boleh Ubah Suai Perbankan dan Peraturan IRS, menurut pakar perbankan ganja StandardC.

Robert Mann, Pengasas Bersama & CEO StandardC, menyatakan bahawa jika diluluskan, cadangan HHS untuk menjadualkan semula ganja daripada Jadual I ke Jadual III akan menjadi langkah penting, dan yang pertama di peringkat Persekutuan, untuk meningkatkan kemampuan kewangan industri ganja berlesen dalam bidang-bidang utama ini:

  1. Dengan penghapusan IRS 280E, syarikat ganja mungkin dapat menolak perbelanjaan perniagaan standard dalam penyata cukai Persekutuan.
  2. Menghapuskan larangan melabur dalam syarikat yang berkaitan dengan Jadual I akan membenarkan pelaburan baru yang signifikan dari ekuiti swasta dan modal teroka.
  3. Membolehkan pemberi pinjaman untuk menyempurnakan kepentingan sekuriti dalam kolateral perniagaan ganja berlesen.
  4. Memudahkan pembangunan ubat terapeutik akan dipermudahkan dengan banyak, membuka peluang pendanaan baru untuk pembangunan dan penyelidikan berkaitan ganja.
  5. Membolehkan perlindungan kebankrapan untuk perniagaan ganja berlesen.

Richard Laiderman, bekas ketua perbendaharaan global untuk VISA dan Pengasas Bersama dan pengerusi StandardC, telah memberi pandangan mengenai berita terkini ini. “Menjadualkan semula ganja ke Jadual III mungkin membolehkan kedai-kedai runcit menerima pembayaran kad kredit. Pembayaran kad kredit mungkin menggantikan transaksi tunai jika ini berlaku, mengurangkan risiko dan kos yang dikaitkan dengan operasi tunai sahaja.”

Pakar perbankan ganja, termasuk Robert Baron, berkomentar, “Walaupun perubahan pasti akan berlaku, institusi kewangan yang ingin melayani segmen pasaran ini mesti melaksanakan alat pengurusan risiko untuk menilai dan memantau perniagaan ganja. Di sinilah StandardC‘s alat penulisan perniagaan & pemantauan sesuai untuk memenuhi cabaran industri yang berkembang ini dengan cara yang boleh diskalakan dan menguntungkan.”

StandardC‘s Pusat Penulisan & Pemantauan Perniagaan Ganja yang canggih dan aplikasi Perkhidmatan Perniagaan Sejagat akan membolehkan institusi kewangan memenuhi cabaran industri yang berkembang ini dengan cara yang boleh diskalakan dan menguntungkan.

Mengenai StandardC

StandardC sedang mengubah cara institusi kewangan dan perkhidmatan kewangan menguruskan risiko dan pematuhan. Disokong oleh pasukan dengan kepakaran mendalam dalam analitik risiko, perbankan, dan penyeliaan kawal selia, StandardC mewujudkan dan mengekalkan identiti digital yang disahkan dengan StandardC CredentialTM untuk memudahkan penilaian risiko, mengotomatikkan penyertaan pelanggan, dan memantau pematuhan berterusan untuk perniagaan ganja dan perniagaan berisiko tinggi lain.

1https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-08-30/hhs-calls-for-moving-marijuana-to-lower-risk-us-drug-category

Lihat kandungan asal untuk memuat turun multimedia:https://www.prnewswire.com/news-releases/rescheduling-of-cannabis-could-reshape-banking-affect-fincen-and-irs-regulations-according-to-the-cannabis-banking-experts-at-standardc-301916068.html

SUMBER StandardC