PENYATA KEWANGAN SUKU KEDUA DAN MD&A DIDAFTARKAN DI SEDAR+

Mining 43 Depositphotos 34693075 L @vitocork PENYATA KEWANGAN SUKU KEDUA DAN MD&A DIDAFTARKAN DI SEDAR+

VANCOUVER, BC, 30 Ogos 2023 /CNW/ – Soma Gold Corp. (TSXV: SOMA) (WKN: A2P4DU) (OTC: SMAGF) (“Syarikat” atau “Soma“) mengumumkan bahawa Penyata Kewangan Suku Kedua dan MD&A Syarikat kini telah difailkan di SEDAR+ dan boleh dilihat menggunakan pautan berikut: bit.ly/3YYiuUw.

Syarikat juga ingin memaklumkan pembaca untuk mengambil perhatian bahawa terdapat kesilapan taipan dalam Siaran Akhbar bertarikh 29 Ogosth, 2023. Siaran Akhbar itu sepatutnya menyatakan bahawa AISC bagi Suku dan Separuh Pertama berakhir 30 Jun 2023 masing-masing adalah $1,268 dan $1,258 setiap auns.

MENGENAI SOMA GOLD

Soma Gold Corp. (TSXV: SOMA) adalah sebuah syarikat perlombongan yang memberi tumpuan kepada pengeluaran dan eksplorasi emas. Syarikat ini memiliki dua harta perlombongan bersebelahan di Antioquia, Colombia dengan jumlah kapasiti pengisaran 675 tpd. (Dilesenkan untuk 1,400 tpd). Kilang El Bagre kini beroperasi dan menghasilkan. Dana dalaman yang dijana digunakan untuk membiayai program eksplorasi serantau.

Syarikat ini juga memiliki harta eksplorasi berhampiran Tucuma, Negeri Para, Brazil yang kini di bawah opsyen kepada Ero Copper Corp.

Bagi pihak Lembaga Pengarah

“Javier Cordova Unda”
Ketua Pegawai Eksekutif dan Presiden

TSX Venture Exchange dan Penyedia Perkhidmatan Peraturannya (seperti yang ditakrifkan dalam dasar TSX Venture Exchange) tidak bertanggungjawab atas kecukupan atau ketepatan pelepasan ini.

(1) Laporan ini merujuk kepada ukuran kewangan tertentu, seperti EBITDA, EBITDA Terlaras, purata harga seunit emas yang dijual, dan jumlah kos tunai setiap auns emas yang dijual yang bukan ukuran yang diiktiraf di bawah IFRS dan tidak mempunyai makna yang standard di bawah IFRS. Ukuran ini mungkin berbeza daripada yang dibuat oleh syarikat lain dan oleh itu mungkin tidak boleh dibandingkan secara langsung dengan ukuran seperti yang dilaporkan oleh syarikat lain. Ukuran ini diperoleh daripada penyata kewangan Syarikat kerana Syarikat percaya ia bermanfaat dalam memahami keputusan Syarikat. Untuk penjelasan lengkap mengenai ukuran ini, sila rujuk Pendedahan Prestasi Ukuran Bukan IFRS yang disertakan dalam MD&A Syarikat bagi Suku Tahun Berakhir 30 Jun 2023 dan 2022 yang boleh diakses di www.sedar.com.

Semua pernyataan, analisis dan maklumat lain yang terkandung dalam siaran akhbar ini mengenai peristiwa atau keputusan masa depan yang dijangka merupakan pernyataan pandangan ke hadapan. Pernyataan pandangan ke hadapan sering, tetapi tidak selalu, dikenal pasti dengan penggunaan perkataan seperti “mencari”, “menjangka”, “percaya”, “merancang”, “anggarkan”, “jangka” dan “bermaksud” dan pernyataan bahawa suatu peristiwa atau keputusan “mungkin”, “akan”, “sepatutnya”, “boleh” atau “mungkin” berlaku atau dicapai dan ungkapan lain yang serupa. Pernyataan pandangan ke hadapan tertakluk kepada risiko perniagaan dan ekonomi serta ketidaktentuan lain dan faktor lain yang boleh menyebabkan keputusan operasi berbeza secara material daripada yang terkandung dalam pernyataan pandangan ke hadapan. Pernyataan pandangan ke hadapan adalah berdasarkan anggaran dan pendapat pengurusan pada tarikh pernyataan dibuat. Syarikat tidak mengambil apa-apa kewajipan untuk mengemas kini pernyataan pandangan ke hadapan walaupun jika keadaan atau anggaran atau pendapat pengurusan berubah kecuali seperti yang dikehendaki oleh undang-undang yang berkenaan. Para pelabur tidak sepatutnya bergantung secara tidak wajar kepada pernyataan pandangan ke hadapan.