REPT BATTERO Perluaskan Jangkauan Global dengan Pembukaan Cawangan Eropah

MUNICH, 6 Sept. 2023 — REPT BATTERO, pemimpin global dalam solusi penyimpanan tenaga termaju, menandakan saat bersejarah dengan pembukaan rasmi cawangan Eropahnya di cawangan REPT BATTERO Jerman di Munich. Wakil dari BMW dan Renault, wakil dari Persatuan Cina Luar Negara Jerman, wakil dari Jabatan Hal Ehwal Buruh dan Ekonomi Munich, dan wakil dari Pusat China Dewan Perniagaan Jerman, dll menghadiri acara tersebut.

Penubuhan cawangan Eropah adalah langkah strategik yang sejajar dengan pandangan optimis REPT BATTERO terhadap sektor elektrifikasi merentasi pelbagai domain seperti automotif, maritim, kenderaan perindustrian, dan jentera pembinaan. Cawangan ini bertujuan untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat untuk sistem kuasa dan penyimpanan tenaga baru yang boleh dipercayai, memudahkan penggunaan meluas sumber tenaga bersih, dan mendorong inovasi melalui kerjasama tempatan. Pada masa yang sama, cawangan Eropah akan menjadi pusat jualan, pengeluaran, dan teknologi pada masa depan.

Sepanjang tahun 2022, penghantaran bateri penyimpanan tenaga REPT BATTERO menduduki tempat ketiga. Pada masa depan, REPT akan terus menyediakan produk teknologi terkemuka untuk pelanggan penyimpanan tenaga tempatan di Eropah, termasuk pembangunan projek tenaga baharu, penyimpanan isi rumah, penyimpanan tenaga perindustrian dan komersial, dan penyimpanan tenaga mega utiliti.

Semasa acara tersebut, REPT BATTERO mendedahkan peta jalan Alam Sekitar, Sosial dan Tadbir Urus (ESG) yang komprehensif, dengan matlamat mencapai keneutralan karbon dalam operasi menjelang 2026 dan keneutralan karbon nilai rantaian menjelang 2035. Peta jalan ini merangkumi matlamat tanggungjawab alam sekitar, inisiatif impak sosial, dan piawaian tadbir urus cemerlang, semuanya bertujuan untuk mendorong inovasi dan kemajuan menuju masa depan yang mampan.

Ketua Pegawai Eksekutif REPT BATTERO Dr. Hui Cao menyampaikan ucapan semasa majlis tersebut, menyatakan, “Saya berbesar hati dapat hadir di sini untuk pembukaan rasmi cawangan Eropah REPT BATTERO. Kami membawa kepada anda teknologi bateri termaju, rantaian industri yang lancar, dan daya saing mampan. Matlamat kami sentiasa adalah untuk memacu peralihan hijau, mencapai keneutralan karbon, dan menggalakkan tenaga mampan secara global. Hari ini, penubuhan cawangan Eropah kami menandakan komitmen kami yang tidak berbelah bagi terhadap misi ini, diperkukuhkan oleh kepimpinan kami dalam teknologi bateri maju.” Pada masa yang sama, Pengurus Besar cawangan Eropah, Cik Diana Cheng, menambah, “Kami sangat gembira dapat membawa kepakaran REPT BATTERO ke Eropah. Pasukan kami komited untuk menyampaikan solusi tenaga terbaik, memupuk perkongsian tempatan, dan menyumbang kepada masa depan tenaga mampan benua ini.”

Pembukaan cawangan Eropah menandakan babak baru dalam perjalanan REPT BATTERO menuju kepimpinan global dalam industri penyimpanan tenaga. Syarikat ini menantikan untuk membina perkongsian yang kukuh dan menyumbang kepada peralihan global kepada tenaga bersih.

MENGENAI REPT BATTERO
REPT BATTERO Energy Co., Ltd. (REPT BATTERO), ditubuhkan pada 2017, berdiri sebagai pelaburan sulung TSINGSHAN dalam sektor tenaga baharu. Memanfaatkan sumber nikel lombong yang kaya TSINGSHAN, REPT BATTERO memberi tumpuan kepada penyelidikan, pembangunan, pengeluaran, dan jualan bateri dan aplikasi sistem tenaga baharu. Syarikat ini menawarkan penyelesaian berkualiti tinggi untuk kenderaan elektrik bateri (BEV) dan penyimpanan kuasa pintar. Sepanjang tahun 2022, jumlah pemasangan bateri kuasa REPT BATTERO berada dalam Top 10, dan penghantaran bateri penyimpanan tenaga menduduki tempat ketiga. Dengan rancangan untuk meningkatkan jumlah kapasiti kepada lebih daripada 150 GWh menjelang 2025, REPT BATTERO teguh dalam komitmennya kepada tenaga mampan. Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web rasmi REPT BATTERO dan LinkedIn. Sila layari https://chinarept.com/en/ dan www.linkedin.com/company/reptbattero untuk maklumat lanjut.

Foto – https://www.seanewswire.com/wp-content/uploads/2023/09/a06fb170-rept_battero_european_branch.jpg
Foto – https://www.seanewswire.com/wp-content/uploads/2023/09/9b3d133a-rept_battero_european_branch_1.jpg