Rexford Industrial Mengesahkan Pelaburan Bernilai $46 Juta

– Menyiapkan Tiga Perolehan Hartanah Perindustrian dalam Subpasaran Infll Selatan California Utama –– Pelaburan Tahun Sehingga Kini berjumlah $1.2 Bilion –
LOS ANGELES, 6 Sept., 2023 — Rexford Industrial Realty, Inc. (the “Company” or “Rexford Industrial”) (NYSE: REXR), sebuah amanah pelaburan hartanah yang memberi tumpuan kepada mewujudkan nilai dengan melabur dan mengendalikan hartanah perindustrian yang terletak di seluruh infll Selatan California, hari ini mengumumkan tiga pelaburan hartanah perindustrian dengan jumlah harga belian sebanyak $46.2 juta. Perolehan dibiayai menggunakan tunai yang ada.

“Aktiviti pelaburan Rexford Industrial menunjukkan akses unik Syarikat kepada peluang luar pasaran yang terletak baik dan keupayaan untuk memanfaatkan keadaan pasaran yang dinamik bagi mendorong pertumbuhan aliran tunai dan nilai aset bersih yang menggalakkan,” kata Howard Schwimmer dan Michael Frankel, Ketua Pegawai Eksekutif Bersama Syarikat. “Syarikat terus memanfaatkan kepakaran nilai tambah dan kelebihan perolehan hak milik eksklusif dalam infll Selatan California, pasaran perindustrian terbesar dan permintaan tertinggi di AS dan pasaran keempat terbesar di dunia. Kualiti dan sifat menambah nilai pelaburan kami sepanjang tahun sehingga kini dan dalam talian masa dekat kami melebihi $300 juta pelaburan di bawah kontrak atau tawaran diterima yang menunjukkan pendekatan sangat selektif kami terhadap peruntukan modal. Syarikat juga diletakkan dengan baik dengan pertumbuhan dalaman terbenam yang substansial dan kunci kira-kira berleverage rendah, meletakkan Syarikat untuk menyampaikan penciptaan nilai jangka panjang untuk pemegang saham.”

Pada bulan Julai dan Ogos, melalui urus niaga luar pasaran, Syarikat memperoleh:

2500 Thompson Street, Long Beach, terletak di subpasaran LA – South Bay dengan harga $20.3 juta, atau $115 per kaki persegi atau $76 per kaki persegi tanah. Tapak seluas 6.1 ekar merangkumi tiga bangunan dengan jumlah 174,691 kaki persegi disewa kepada satu penyewa pada kadar sewa dianggarkan 40% di bawah kadar pasaran semasa. Pelaburan menjana hasil tunai tanpa leverage awal sebanyak 5.3%. Menurut CBRE, kadar kekosongan dalam subpasaran LA – South Bay seluas 206 juta kaki persegi ialah 1.6% pada akhir suku kedua 2023.

422 Rosecrans Avenue, Gardena, terletak di subpasaran LA – South Bay dengan harga $2.9 juta, atau $152 per kaki persegi tanah. Tapak seluas 0.4 ekar menambah kepada tapak pembangunan semula Rexford Industrial yang sedang dalam proses dan bersebelahan serta-merta dan melengkapkan perhimpunan 6.3 ekar tanah keseluruhan dalam subpasaran South Bay yang sangat tinggi permintaan. Pembangunan semula menampilkan bangunan rentas dok sebanyak 57,000 kaki persegi dan halaman yang besar dan selamat untuk penyimpanan kontena. Projek keseluruhan diunjurkan untuk menjana hasil tunai tanpa leverage 5.3% ke atas jumlah pelaburan.

14650 Hoover Street, Westminster, terletak di subpasaran OC – West dengan harga $23.0 juta, atau $385 per kaki persegi. Bangunan Kelas A berpenyewa tunggal seluas 59,679 kaki persegi terletak di atas 2.9 ekar tanah dan tertakluk kepada jualan dan pajakan balik jangka pendek. Seiring dengan perolehan, penyewa sedia ada telah pra-menyewa hartanah Rexford Industrial di 17311 Nichols Lane yang terletak di subpasaran OC – West, yang sedang diubahsuai menjadi hartanah perindustrian yang sangat berfungsi sebanyak 114,912 kaki persegi. Anggaran pelaburan gabungan untuk mencapai penstabilan bagi kedua-dua hartanah Hoover Street dan Nichols Lane adalah $45.0 juta dan diunjurkan menjana hasil tunai stabil agregat 7.5%. Secara individu, hartanah Hoover Street diunjurkan menjana hasil tunai stabil 5.1%, dan hartanah Nichols Lane diunjurkan menjana hasil tunai stabil 10.3%. Menurut CBRE, kadar kekosongan dalam subpasaran OC – West seluas 42 juta kaki persegi ialah 0.8% pada akhir suku kedua 2023.

Mengenai Rexford Industrial

Rexford Industrial mewujudkan nilai dengan melabur, mengendalikan dan membangunkan semula hartanah perindustrian di seluruh infll Selatan California, pasaran perindustrian terbesar keempat di dunia dan secara konsisten pasaran permintaan tertinggi, bekalan terendah di negara ini. Strategi Syarikat yang sangat berbeza membolehkan peluang pertumbuhan dalaman dan luaran melalui keupayaan penciptaan nilai dan pengurusan aset eksklusif. Portfolio berkualiti tinggi dan tidak boleh diganti Rexford Industrial terdiri daripada 371 hartanah dengan kira-kira 45.0 juta kaki persegi boleh disewa diduduki oleh penyewa yang stabil dan pelbagai. Distruktur sebagai amanah pelaburan hartanah (REIT) yang disenaraikan di Bursa Saham New York di bawah tanda niaga “REXR,” Rexford Industrial adalah ahli Indeks S&P MidCap 400. Untuk maklumat lanjut, sila layari www.rexfordindustrial.com.

Kenyataan Prospektif

Siaran akhbar ini mungkin mengandungi kenyataan prospektif dalam lingkungan makna undang-undang sekuriti persekutuan, yang berdasarkan jangkaan, ramalan dan andaian semasa yang melibatkan risiko dan ketidakpastian yang boleh menyebabkan hasil sebenar dan keputusan berbeza dengan ketara. Kenyataan prospektif berkaitan dengan jangkaan, kepercayaan, unjuran, rancangan masa depan dan strategi, peristiwa atau tren yang dijangkakan dan ungkapan serupa mengenai perkara yang bukan fakta sejarah. Dalam beberapa kes, anda boleh mengenal pasti kenyataan prospektif melalui penggunaan terminologi prospektif seperti “mungkin,” “akan,” “sepatutnya,” “menjangkakan,” “berhasrat,” “merancang,” “menjangka,” “percaya,” “menganggarkan,” “meramalkan,” atau “berpotensi” atau ungkapan negatif bagi perkataan ini dan frasa atau perkataan dan frasa serupa yang merupakan ramalan atau menunjukkan peristiwa atau tren masa depan yang tidak berkaitan semata-mata dengan perkara sejarah. Walaupun kenyataan prospektif mencerminkan kepercayaan, andaian dan jangkaan Syarikat yang dipegang dengan suci hati, andaian dan jangkaan, ia bukan jaminan prestasi masa depan. Untuk perbincangan lanjut mengenai faktor-faktor ini dan lain-lain yang boleh menyebabkan keputusan masa depan Syarikat berbeza dengan ketara daripada apa-apa kenyataan prospektif, lihat laporan dan penyataan lain oleh Syarikat dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa AS, termasuk Laporan Tahunan Syarikat pada Borang 10-K bagi tahun berakhir 31 Disember, 2022. Syarikat menafikan sebarang kewajipan untuk mengemas kini secara awam mana-mana kenyataan prospektif untuk mencerminkan perubahan dalam andaian, faktor atau kaedah asas, maklumat, data atau kaedah baru, peristiwa masa depan atau perubahan lain.

Hubungi:

investorrelations@rexfordindustrial.com

SUMBER Rexford Industrial Realty, Inc.