Saham DraftKings Menurun di Tengah Kenaikan Pasaran: Poin Utama

DraftKing Stock

DraftKings (NASDAQ:DKNG) menutup sesi perdagangan terkini pada $31.79, mengalami penurunan kecil sebesar -0.19% berbanding hari sebelumnya. Prestasi ini ketinggalan di belakang peningkatan harian S&P 500 sebanyak 0.67%. Pada masa yang sama, Dow mencatat kenaikan 0.25%, dan teknologi berat Nasdaq melihat peningkatan yang besar sebanyak 1.14%.

Menghadapi hari ini, saham syarikat itu telah meningkat sebanyak 8.37% dalam tempoh sebulan yang lalu, mengatasi penurunan Sektor Pengguna Budiman sebanyak 5.9% dan penurunan S&P 500 sebanyak 0.73% dalam tempoh yang sama.

Apabila DraftKings menghampiri tarikh laporan pendapatan yang akan datang, Wall Street berminat dengan berita positif. Para penganalisis menjangkakan bahawa DraftKings akan melaporkan pendapatan sebanyak -$0.68 sesaham dalam laporan yang akan datang, mencerminkan pertumbuhan 32% year-over-year. Anggaran konsensus terkini meramalkan hasil suku tahunan sebanyak $688.55 juta, menandakan peningkatan kukuh 37.18% dari tempoh yang sama tahun lalu.

Melihat gambaran penuh tahun, anggaran konsensus Zacks DKNG memprojeksikan pendapatan sebanyak -$1.61 sesaham dan hasil $3.53 bilion. Ramalan ini menunjukkan pertumbuhan year-over-year yang luar biasa masing-masing sebanyak +49.05% dan +57.65%.

Para pelabur juga boleh mengambil perhatian terhadap perubahan anggaran analis baru-baru ini untuk DraftKings. Penyemakan ini sering mencerminkan trend perniagaan jangka pendek terkini, yang boleh berubah-ubah dengan kerap. Penyemakan anggaran positif biasanya menandakan keyakinan analis dalam prospek perniagaan dan keuntungan syarikat.