Schneider Electric Buka Pra-Pesanan untuk Schneider Home, Penyelesaian Pengurusan Tenaga Rumah Yang Pertama Sekali

44 4 Schneider Electric Opens Pre-Orders for Schneider Home, A First-of-its-Kind Home Energy Management Solution
  • Juga mengumumkan EcoStruxure Microgrid Flex dan sijil EcoXpert Microgrid Badge
  • Schneider Electric mendedahkan pengecasan EV dua hala
  • Tawaran baharu menyokong percepatan lanskap tenaga baharu untuk pengguna industri, komersial, dan kediaman

LAS VEGAS, 12 Sept. 2023 — Schneider Electric, pemimpin dalam transformasi digital pengurusan tenaga dan automasi, hari ini mengumumkan bahawa ia telah mula menerima pesanan untuk Schneider Home, penyelesaian pengurusan tenaga rumah bersepadu yang pertama seumpamanya yang menjadikan rumah lebih cekap dan berdaya tahan. Didedahkan di Consumer Electronics Show (CES) pada bulan Januari, penyelesaian pemenang anugerah ini menyediakan kebebasan tenaga dengan mengotomatikkan pengeluaran, penyimpanan, pengukuran, dan kawalan tenaga – semuanya dari satu aplikasi mudah digunakan.


Schneider Electric (PRNewsfoto/Schneider Electric)

Schneider Electric mula menerima pesanan untuk Schneider Home, penyelesaian pengurusan tenaga rumah bersepadu

Pengumuman itu dibuat semasa RE+ 2023, acara terbesar di Amerika Utara untuk industri tenaga bersih. Schneider Electric mempunyai kehadiran yang signifikan di persidangan tahun ini, dengan eksekutif yang ditampilkan dalam tujuh sesi pakar, termasuk Ketua Pegawai Eksekutif Amerika Utara, Annette Clayton menyertai meja bulat sesi pembukaan yang dianjur bersama oleh Kal Penn, Bekas Pengarah Bersekutu, Pejabat Perhubungan Awam Rumah Putih, dan Van Jones, Hos CNN & Presiden Magic Labs Media.

“Memandangkan keperluan untuk ketahanan dan dekarbonisasi menjadi semakin mendesak, adalah penting bahawa pelbagai pengguna tenaga yang semakin meningkat – organisasi, perniagaan, utiliti dan pengguna – menyumbang kepada grid yang dikongsi,” kata Annette Clayton, Ketua Pegawai Eksekutif, Amerika Utara, Schneider Electric. “Tren ini akan memerlukan teknologi inovatif untuk mempercepatkan elektrifikasi rumah, bangunan dan pengangkutan, infrastruktur pengecasan EV dan microgrid.” Clayton menyimpulkan, “Memberi kuasa kepada semua orang dari pemilik rumah hingga pelanggan komersial dan perindustrian dengan lebih banyak visibiliti dan membuat keputusan mengenai penggunaan tenaga mereka adalah kritikal kerana koleksi pengguna tenaga yang prihatin ini akan membentuk lanskap tenaga baharu.”

Schneider Home adalah penyelesaian komprehensif yang merangkumi panel elektrik pintar, bateri rumah untuk penyimpanan tenaga bersih, penyongsang solar berkuasa tinggi, pengecas EV dan soket dan suis elektrik yang disambungkan, semuanya disambungkan untuk menyelaraskan pengurusan tenaga rumah secara pintar. Berbeza dengan penyelesaian sedia ada yang memerlukan aplikasi dan perkakasan terpisah, Schneider Home menghapuskan kerumitan itu, memberi pemilik rumah keupayaan untuk memantau penggunaan tenaga oleh perkakas individu, memutuskan di mana untuk memprioritaskan kuasa semasa gangguan bekalan untuk memanjangkan kuasa sokongan yang tersedia dan mengelakkan naik taraf perkhidmatan elektrik yang mahal apabila membeli EV.

Pengumuman Schneider Electric memberikan pendekatan transformatif untuk usaha karbon bersih

Schneider Electric juga mengumumkan bahawa EcoStruxure Microgrid Flex dan program sijil EcoXpert Microgrid Badge kini boleh didapati. Tawaran terbaru ini adalah yang terkini dalam usaha Schneider Electric untuk memenuhi keperluan pengguna prosumer yang semakin meningkat.

EcoStruxure Microgrid Flex, juga merupakan yang pertama dalam industri, menstandardkan pembangunan microgrid untuk mengurangkan jadual projek secara drastik. Ia menggabungkan kawalan microgrid, pengagihan elektrik, perisian, dan Sistem Penyimpanan Tenaga Bateri (BESS) serba lengkap Schneider Electric untuk menyederhanakan konfigurasi microgrid tradisional bagi pelaksanaan yang lebih cepat dan mudah. Rakan kongsi akan mendapat akses kepada pendekatan reka bentuk microgrid baharu, EcoStruxure Microgrid Build, alat berasaskan web yang membantu mengkonfigurasi, memprogram, dan menggunakan algoritma kawalan microgrid.

Sementara itu, program sijil EcoXpert Microgrid Badge ditubuhkan untuk memberikan pensijilan, latihan, dan program perkongsian yang saling menguntungkan untuk membolehkan peserta berjaya dalam pertumbuhan penerimaan microgrid. Sijil EcoXpert Microgrid Badge menyerlahkan kecekapan rakan kongsi dalam mereka bentuk dan melaksanakan penyelesaian microgrid. Rakan kongsi boleh menjadi penyepaduan sistem lanjutan yang mahir dalam membantu organisasi menguruskan beban dan sumber tenaga teragih, menghasilkan sistem tenaga yang lebih mampan dan berdaya tahan.

Menurut Guidehouse Insights, Schneider Electric adalah penyepaduan microgrid terkemuka secara global kerana perkhidmatan microgrid, teknologi, dan skop penyampaian inovatifnya melalui usaha sama. Pelanggan, seperti Bimbo Bakeries, mendapat manfaat daripada kepakaran Schneider Electric dalam menyampaikan penyelesaian berkualiti tinggi dan strategik dalam rantaian nilai microgrid, membolehkan pelanggan mencapai kemajuan baru dalam mendekarbonkan operasi tenaga mereka.

“Grupo Bimbo dan Bimbo Bakeries AS komited kepada Karbon Bersih Neto menjelang 2050,” kata Chris Wolfe, Pengarah Kanan Kelestarian Alam Sekitar Bimbo Bakeries AS. “Microgrid di tapak ini mewakili komponen utama dalam strategi kami yang pelbagai.”

Schneider Electric dedahkan pengecasan EV dua hala

Penggunaan tenaga yang optimum adalah penting untuk masa depan bersih karbon. Schneider Electric menyatukan pelanggan komersial dan kediaman dalam usaha ini dengan membolehkan pengecasan dua hala, seperti kenderaan ke grid (V2G) dan kenderaan ke rumah (V2H). Dengan lebih 100 tahun inovasi pengurusan tenaga dan projek sedia ada