Scotiabank mengalu-alukan Sandra Stuart dan Michael Medline ke Lembaga Pengarahnya

TORONTO, 29 Ogos 2023 /CNW/ – Scotiabank hari ini mengumumkan pelantikan Sandra Stuart dan Michael Medline ke Lembaga Pengarahnya.

“Kami sangat gembira mengalu-alukan Sandra dan Michael ke Lembaga Pengarah Scotiabank. Sandra adalah pemimpin perniagaan yang berpengalaman dengan pengalaman perkhidmatan kewangan dan operasi global yang luas dari masa beliau di HSBC Bank. Michael mempunyai rekod kepimpinan runcit yang kukuh, sebagai Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Empire Company Limited dan Sobeys Inc. semasa dan bekas Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Canadian Tire Corporation,” kata Aaron Regent, Pengerusi Lembaga Pengarah Scotiabank. “Apabila kami ingin menyokong pasukan pengurusan dalam memperbaharui strategi Scotiabank untuk memberi pertumbuhan menguntungkan dan mampan kepada pemegang saham, saya yakin bahawa Sandra dan Michael akan memperkukuh kepimpinan perniagaan Lembaga dan keupayaan operasi.”


Scotiabank Logo (CNW Group/Scotiabank)

Sandra Stuart
Cik Stuart adalah bekas Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif HSBC Bank Canada. Cik Stuart juga berkhidmat sebagai Ketua Pegawai Operasi, bertanggungjawab untuk Teknologi, Operasi, Perolehan, Hartanah Korporat dan Pengurusan Penyampaian Perubahan. Cik Stuart menyertai HSBC pada tahun 1982 dan memegang beberapa peranan di Kanada dan luar negara, termasuk di Amerika Syarikat dan Brazil.

Michael Medline
Encik Medline adalah Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Empire Company Limited dan Sobeys Inc. Sebelum menyertai Empire pada tahun 2017, Encik Medline memegang jawatan kepimpinan runcit di Canadian Tire Corporation, termasuk Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif. Beliau juga bekerja di Suruhanjaya Sekuriti Ontario, McCarthy Tétrault, dan PepsiCo Canada sebelum berpindah ke Abitibi Consolidated Inc. di mana beliau memegang pelbagai peranan termasuk Naib Presiden Kanan, Strategi dan Pembangunan Korporat.

Mengenai Scotiabank
Scotiabank adalah bank terkemuka di Amerika. Dipandu oleh tujuan kami: “untuk setiap masa depan”, kami membantu pelanggan, keluarga mereka dan komuniti mereka mencapai kejayaan melalui pelbagai nasihat, produk dan perkhidmatan, termasuk perbankan peribadi dan komersial, pengurusan kekayaan dan perbankan swasta, korporat dan pelaburan perbankan, dan pasaran modal. Dengan pasukan lebih daripada 90,000 pekerja dan aset kira-kira $1.4 trilion (setakat 31 Julai 2023), Scotiabank didagangkan di Bursa Saham Toronto (TSX: BNS) dan Bursa Saham New York (NYSE: BNS). Untuk maklumat lanjut, sila layari http://www.scotiabank.com dan ikuti kami di X @Scotiabank.

Untuk pertanyaan media sahaja: Carina Ruas, Komunikasi Global, carina.ruas@scotiabank.com


Sandra Stuart (CNW Group/Scotiabank)


Michael Medline (CNW Group/Scotiabank)

SUMBER Scotiabank