Scotiabank Umumkan Dividen ke atas Saham yang Belum Dibayar

TORONTO, 29 Ogos 2023 /CNW/ – Scotiabank hari ini mengumumkan dividen ke atas saham Bank yang belum dibayar, akan dibayar pada 27 Oktober 2023, kepada pemegang saham yang tercatat pada penutupan perniagaan pada 3 Oktober 2023:


Logo Scotiabank (CNW Group/Scotiabank)

Saham Biasa

• Dividen No. 617 daripada $1.06 setiap saham;

Saham Keutamaan Bukan Kumulatif

• Siri 40, Dividen No. 20 daripada $0.303125 setiap saham.

Pemegang boleh memilih untuk menerima dividen mereka dalam bentuk saham biasa Bank dan bukan dividen tunai, mengikut Pelan Dividen Pemegang Saham dan Pembelian Saham Bank (”Pelan”). Di bawah Pelan, Bank menentukan sama ada saham biasa tambahan akan dibeli di pasaran terbuka atau dikeluarkan oleh Bank daripada rizab. Pada masa ini, dan sehingga Bank memilih sebaliknya, bagi tujuan pelaburan semula dividen dan dividen saham di bawah Pelan, Bank akan terus mengeluarkan Saham Biasa (seperti yang ditakrifkan dalam Pelan) daripada rizab, dengan diskaun 2% kepada Harga Purata Pasaran (seperti yang ditakrifkan dalam Pelan). Bagi pembelian saham pilihan yang dibuat di bawah Pelan, Bank akan mengeluarkan saham biasa daripada rizab pada 100% Harga Purata Pasaran (seperti yang ditakrifkan dalam Pelan). Saham sedemikian akan diperuntukkan untuk dikeluarkan oleh Computershare Trust Company of Canada, sebagai ejen di bawah Pelan, bagi akaun peserta dalam Pelan, dalam jumlah yang ditentukan mengikut peruntukan Pelan.

Mengenai Scotiabank

Scotiabank adalah bank terkemuka di Amerika. Dipandu oleh tujuan kami: “untuk setiap masa depan”, kami membantu pelanggan kami, keluarga mereka dan komuniti mereka mencapai kejayaan melalui pelbagai nasihat, produk dan perkhidmatan, termasuk perbankan peribadi dan komersial, pengurusan kekayaan dan perbankan swasta, korporat dan perbankan pelaburan, dan pasaran modal. Dengan pasukan lebih daripada 90,000 pekerja dan aset sebanyak kira-kira $1.4 trilion (setakat 31 Julai 2023), Scotiabank didagangkan di Bursa Saham Toronto (TSX: BNS) dan Bursa Saham New York (NYSE: BNS). Untuk maklumat lanjut, sila layari http://www.scotiabank.com dan ikuti kami di @Scotiabank.

SUMBER Scotiabank