SOMA UMUM PERJANJIAN KOLEKTIF BARU

VANCOUVER, BC, 5 Sept. 2023 /CNW/ – Soma Gold Corp. (TSXV: SOMA) (WKN: A2P4DU) (OTC: SMAGF) (“Syarikat” atau “Soma“) mengumumkan bahawa Syarikat dan Sintramienergetica-Zaragoza, Kesatuan yang mewakili pekerja di Kompleks Emas el Bagre Syarikat di Antioquia, Colombia, telah mencapai Perjanjian Kolektif baharu selama dua tahun bagi tempoh berakhir 30 September 2025. Perjanjian Kolektif baharu ini menggantikan perjanjian setahun yang dimasuki Syarikat tahun lepas selepas perhentian kerja selama dua minggu.

Javier Cordova, Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif, menyatakan, “Kami sangat gembira untuk mengumumkan bahawa rundingan baru-baru ini antara Syarikat dan Kesatuan adalah mesra, konstruktif dan produktif, yang menghasilkan perjanjian dua tahun yang baru. Kami menghargai kerja keras pasukan di kedua-dua belah pihak rundingan.”

MENGENAI SOMA GOLD

Soma Gold Corp. (TSXV: SOMA) adalah syarikat perlombongan yang memberi tumpuan kepada pengeluaran dan eksplorasi emas. Syarikat memiliki dua hartanah perlombongan bersebelahan di Antioquia, Colombia dengan jumlah kapasiti pengisaran 675 tpd. (Dilesenkan untuk 1,400 tpd). Kilang El Bagre kini beroperasi dan menghasilkan. Dana dalaman yang dijana digunakan untuk membiayai program eksplorasi serantau.

Syarikat juga memiliki hartanah eksplorasi berhampiran Tucuma, Negeri Para, Brazil yang kini di bawah pilihan Ero Copper Corp.

Bagi pihak Lembaga Pengarah

“Javier Cordova Unda”Ketua Pegawai Eksekutif dan Presiden

TSX Venture Exchange dan Penyedia Perkhidmatan Peraturannya (seperti yang ditakrifkan dalam dasar TSX Venture Exchange) tidak bertanggungjawab atas kecukupan atau ketepatan pelepasan ini.

Semua penyataan, analisis dan maklumat lain yang terkandung dalam siaran akhbar ini mengenai peristiwa atau keputusan masa depan yang dijangka merupakan pernyataan pandangan ke hadapan. Pernyataan pandangan ke hadapan sering, tetapi tidak selalu, dikenal pasti dengan penggunaan perkataan seperti “mencari”, “menjangkakan”, “percaya”, “merancang”, “menganggarkan”, “mengharapkan” dan “bermaksud” dan pernyataan bahawa suatu peristiwa atau keputusan “mungkin”, “akan”, “sepatutnya”, “boleh” atau “mungkin” berlaku atau dicapai dan ungkapan lain yang serupa. Pernyataan pandangan ke hadapan tertakluk kepada risiko perniagaan dan ketidakpastian ekonomi serta faktor lain yang boleh menyebabkan keputusan operasi sebenar berbeza secara material daripada yang terkandung dalam pernyataan pandangan ke hadapan. Pernyataan pandangan ke hadapan adalah berdasarkan anggaran dan pendapat pengurusan pada tarikh pernyataan dibuat. Syarikat tidak mengambil apa-apa kewajipan untuk mengemas kini pernyataan pandangan ke hadapan walaupun jika keadaan atau anggaran atau pendapat pengurusan sepatutnya berubah kecuali sebagaimana yang dikehendaki oleh undang-undang yang berkenaan. Para pelabur tidak sepatutnya bergantung secara tidak wajar kepada kenyataan pandangan ke hadapan.

SOURCE Soma Gold Corp.