Stability AI melancarkan Stable Audio, Produk Pertama Syarikat untuk Menghasilkan Muzik Menggunakan Kecerdasan Buatan

LONDON, 13 Sept. 2023 — Stability AI, syarikat generasi AI terbuka terkemuka dunia, hari ini mengumumkan pelancaran Stable Audio, produk AI muzik dan bunyi pertama syarikat. Stable Audio adalah produk jenis pertama yang menggunakan teknik generasi AI terkini untuk menghasilkan muzik yang lebih cepat dan berkualiti tinggi melalui antara muka web yang mudah digunakan. Stability AI menawarkan versi asas Stable Audio percuma, yang boleh digunakan untuk menjana dan memuat turun trek sehingga 20 saat, serta langganan ‘Pro’ yang menyampaikan trek 90 saat yang boleh dimuat turun untuk projek komersial.

Logo Stability AI

“Sebagai satu-satunya syarikat generasi AI terbuka dan multimodal bebas, kami gembira dapat menggunakan kepakaran kami untuk membangunkan produk bagi menyokong pencipta muzik,” kata Emad Mostaque, Ketua Pegawai Eksekutif Stability AI. “Harapan kami adalah Stable Audio akan memberi kuasa kepada peminat muzik dan profesional kreatif untuk menjana kandungan baru dengan bantuan AI, dan kami menantikan inovasi tanpa had yang akan ia ilhamkan.”

Stable Audio ideal untuk pemuzik yang ingin mencipta sampel untuk digunakan dalam muzik mereka sendiri, tetapi peluang untuk pencipta adalah tidak terhad. Trek muzik dijana sebagai respons kepada teks deskriptif yang dibekalkan oleh pengguna, bersama dengan panjang komposisi yang dikehendaki. Sebagai contoh, “Post-Rock, Guitars, Drum Kit, Bass, Strings, Euphoric, Up-Lifting, Moody, Flowing, Raw, Epic, Sentimental, 125 BPM” boleh dimasukkan dengan permintaan untuk trek 95 saat, dan ia akan menghasilkan ini trek. Model asas dilatih menggunakan muzik dan metadata dari AudioSparx, sebuah perpustakaan muzik terkemuka, dalam perkongsian antara syarikat-syarikat yang akan menjana nilai ekonomi dan kreatif untuk semua pihak.

Stable Audio adalah produk penjanaan muzik pertama yang membolehkan penciptaan muzik berkualiti tinggi, 44.1 kHz untuk kegunaan komersial melalui pembezaan laten. Seni bina pembezaan laten menggunakan audio yang dikondisikan pada metadata teks serta tempoh dan masa permulaan fail audio, membolehkan kawalan ke atas kandungan dan panjang audio yang dijana. Anda boleh membaca lebih lanjut tentang penyelidikan di sebalik model di sini. Untuk maklumat lanjut atau untuk memberi maklum balas mengenai pelancaran ini, kami mengalu-alukan anda untuk menghubungi kami di research@stability.ai.

Anda boleh mencuba Stable Audio di www.stableaudio.com.

Logo – https://www.seanewswire.com/wp-content/uploads/2023/09/9a1f1c47-stability_ai_logo_logov1.jpg