Stesen MV Pintar Sungrow Berjaya Lulus Ujian IEC62271-202

Oil and Gas 47 Megapixl Ajancso 1 Stesen MV Pintar Sungrow Berjaya Lulus Ujian IEC62271-202

HEFEI, China, 30 Ogos 2023 — Baru-baru ini, Sungrow menerima pensijilan IEC62271-202 oleh TÜV Rheinland untuk stesen medium voltan (MV) pintarnya. Pensijilan ini menjadikan Sungrow yang pertama dalam sektor tenaga boleh diperbaharui untuk mencapai pengiktirafan sedemikian, yang mengesahkan keselamatan dan kebolehpercayaan produk MV Sungrow selaras dengan piawaian antarabangsa terkini.

Stesen MV Pintar Sungrow Berjaya Lulus Ujian IEC62271-202

IEC62271-202 berdiri sebagai penanda aras ujian yang dirumuskan oleh Suruhanjaya Elektrik Antarabangsa untuk substesen pratuang AC. Direka untuk menilai keselamatan dan kestabilan sistem MV bersepadu domain tenaga boleh diperbaharui, IEC62271-202 secara teliti menggariskan parameter termasuk kekuatan dielektrik, peningkatan suhu, arus tahanan jangka pendek dan puncak, langkah-langkah perlindungan, keupayaan elektromagnetik dan keselamatan litar.

Meningkatkan peralatan berprestasi tinggi dan reka bentuk struktur keselamatan terkemuka, stesen MV pintar Sungrow telah menunjukkan kehebatan luar biasa dengan mudah mengatasi lebih 20 ujian IEC62271-202 dalam satu percubaan. Pencapaian ini menekankan keupayaan produk yang ditingkatkan untuk tahan arus jangka pendek dan perlindungan litar pintas. Di samping itu, transformer dan unit gelang utama luaran (RMU) yang disediakan khas oleh Sungrow juga telah lulus ujian litar pintas IEC62271-202, menyediakan perlindungan kukuh untuk kakitangan dan peralatan semasa kejadian kerosakan. Kemajuan ini secara kolektif memperkukuh kestabilan berpanjangan sistem penjanaan kuasa fotovolta yang seterusnya memberi manfaat kepada pelanggan.

Pada masa hadapan, Sungrow kekal komited untuk memajukan evolusi teknologi dan menggalakkan kemajuan global dalam peralihan tenaga dengan penyelesaian yang lebih selamat dan cekap untuk stesen MV pintar.

Mengenai Sungrow

Sungrow Power Supply Co., Ltd. (“Sungrow”) ialah jenama penyongsang paling boleh dipercayai di dunia dengan lebih 405 GW dipasang di seluruh dunia setakat Jun 2023. Ditubuhkan pada 1997 oleh Profesor Universiti Cao Renxian, Sungrow ialah pemimpin dalam penyelidikan dan pembangunan penyongsang solar dengan pasukan R&D khusus terbesar dalam industri dan portfolio produk yang luas yang menawarkan penyelesaian penyongsang PV dan sistem penyimpanan tenaga untuk penggunaan skala utiliti, komersial & perindustrian, dan kediaman, serta penyelesaian loji PV terapung, penyelesaian pemanduan NEV, penyelesaian pengecasan EV dan sistem pengeluaran hidrogen boleh diperbaharui yang diiktiraf di peringkat antarabangsa. Dengan rekod selama 26 tahun yang kukuh dalam ruang PV, produk Sungrow membekalkan kuasa ke lebih 150 negara di seluruh dunia. Ketahui lebih lanjut mengenai Sungrow dengan melayari www.sungrowpower.com.

Logo

Foto – https://www.seanewswire.com/wp-content/uploads/2023/08/a1668467-image_1.jpg
Logo – https://www.seanewswire.com/wp-content/uploads/2023/08/c5ca0c61-logo.jpg