SUPERSTAR ANTARABANGSA PEMENANG ANUGERAH JESSIE J AKAN MENJADI HOS DAN MEMBUAT PERSEMBAHAN DI ANUGERAH PILIHAN KANAK-KANAK NICKELODEON ABU DHABI 2023

MANAL BERSEDIA UNTUK MEMERIAHKAN PESTA KELUARGA PALING BESAR DAN BERLUMUR

Tiket kini dijual dan undian sudah dibuka di laman web Nickelodeon dan Instagram

Klik DI SINI untuk mengakses laman media dan aset.

ABU DHABI, EAU, 31 Ogos 2023 — Paramount dan Jabatan Kebudayaan dan Pelancongan – Abu Dhabi (DCT Abu Dhabi) hari ini mengumumkan bahawa bintang British pemenang anugerah global, Jessie J akan menjadi hos Anugerah Pilihan Kanak-Kanak Nickelodeon Abu Dhabi 2023, yang akan berlangsung pada Sabtu, 16 September di Etihad Arena. Penyanyi dan penulis lagu urban pop Morocco, Manal juga akan membawa ke pentas pesta keluarga paling besar dan berlumur tahun ini.

Bintang global pemenang anugerah British, Jessie J

Dengan lebih daripada 1.5 bilion strim, banyak sijil emas dan platinum, dan jualan rekod sebanyak 23 juta sehingga kini, suara penyanyi itu kini akan berkumandang di Abu Dhabi. Dikenali dengan suara soulful dan lagu-lagu pop, Jessie J dikenali secara global dengan hit seperti “Price Tag” dan “Flashlight,” yang memaparkan vokal kuat dan lagu yang menarik. Dengan gaya yang unik dan mesej yang memberi kuasa, beliau telah menerima pelbagai anugerah industri muzik sepanjang kerjayanya, termasuk Anugerah BRIT yang berprestij untuk “Pilihan Pengkritik”.

“Menjadi hos Anugerah Pilihan Kanak-Kanak Nickelodeon adalah pengalaman yang sangat menyeronokkan. Saya tidak sabar untuk membuat persembahan dan melihat siapa yang akan dilumuri,” kata bintang pop Jessie J. “Kita akan berseronok, jumpa kamu semua di Abu Dhabi!”

Manal adalah penyanyi dan penulis lagu urban pop Morocco. Terilhami oleh campuran eklektik gaya, beliau dikenali dengan interpretasi kontemporari muzik Arab. Mencabar konvensyen dan menggagalkan jangkaan, beliau adalah suara muzik unik dalam lanskap Arab moden.

Semasa kanak-kanak menyambut kegemaran mereka dari seluruh dunia filem, televisyen, muzik, sukan dan banyak lagi, mereka akan menikmati barisan artis yang hebat seperti kumpulan pemenang anugerah global Now United, penyanyi dan penggubah Chile-Palestin Elyanna, artis teratas Arab Saudi Bader Al-Shuaibi dan penyanyi-penulis lagu Jordan Issam Alnajjar yang akan membawa ke pentas pesta keluarga paling besar dan berlumur tahun ini. Bintang media sosial dan pencipta kandungan Ossy Marwah akan menjadi hos bersama parti yang penuh dengan keseronokan keluarga, momen tidak disangka, dan lebih banyak kejutan daripada sebelumnya!

Peminat boleh mengundi merentasi 16 kategori di laman digital Nickelodeon https://kca.nickelodeonarabia.com dan di Instagram menggunakan hashtag calon kegemaran mereka.

Rancangan ini akan ditayangkan perdana di Nickelodeon MENA dan akan disiarkan di saluran Nickelodeon di seluruh dunia.

Anugerah Pilihan Kanak-Kanak Nickelodeon Abu Dhabi 2023 adalah produksi Paramount dengan kerjasama Blink Experience dan Jabatan Kebudayaan dan Pelancongan – Abu Dhabi.

Tiket untuk Anugerah Pilihan Kanak-Kanak Nickelodeon Abu Dhabi 2023 kini dijual di www.etihadarena.ae.

Kekalkan kemas kini tentang semua berita Anugerah Pilihan Kanak-Kanak Nickelodeon Abu Dhabi 2023 melalui media sosial di Facebook, Instagram dan ikuti hashtag rasmi #KidsChoiceAwardsAD , #KCAAD2023, #KCA, #NickelodeonArabia, #InAbuDhabi.

Mengenai Nickelodeon
Nickelodeon, kini dalam tahun ke-44, adalah jenama hiburan nombor satu untuk kanak-kanak. Ia telah membina perniagaan global yang pelbagai dengan meletakkan kanak-kanak pada tempat pertama dalam segala yang dilakukannya. Jenama ini termasuk pengaturcaraan dan pengeluaran televisyen di Amerika Syarikat dan di seluruh dunia, serta produk pengguna, digital, pengalaman berasaskan lokasi, penerbitan dan filem cetera. Untuk maklumat atau karya seni lanjut, layari http://www.nickpress.com. Nickelodeon adalah sebahagian daripada portfolio hiburan multimedia global Paramount’s (Nasdaq: PARA, PARAA).

Mengenai Jabatan Kebudayaan dan Pelancongan – Abu Dhabi:
Jabatan Kebudayaan dan Pelancongan – Abu Dhabi (DCT Abu Dhabi) memacu pertumbuhan mampan sektor kebudayaan dan pelancongan Abu Dhabi, membakar kemajuan ekonomi dan membantu mencapai hasrat global Abu Dhabi yang lebih luas. Dengan bekerjasama dengan organisasi yang mentakrifkan kedudukan Emiriah sebagai destinasi antarabangsa terkemuka, DCT Abu Dhabi berusaha untuk menyatukan ekosistem di sekitar visi bersama tentang potensi Emiriah, menyelaraskan usaha dan pelaburan, menyampaikan penyelesaian inovatif, dan menggunakan alat, dasar, dan sistem terbaik untuk menyokong industri budaya dan pelancongan.

Visi DCT Abu Dhabi ditakrifkan oleh rakyat, warisan, dan lanskap Emiriah. Kami bekerja untuk meningkatkan status Abu Dhabi sebagai tempat keaslian, inovasi, dan pengalaman yang tiada tandingan, yang diwakili oleh tradisi hidup keramahan, inisiatif perintis, dan pemikiran kreatif.

Mengenai Etihad Arena
Etihad Arena adalah mercu tanda hiburan UAE, arena pelbagai guna dalaman terbesar di rantau ini yang terletak di tepi pantai yang menakjubkan di Yas Bay.