Tribe Mencatat Pendapatan Rekod pada Suku Kedua 2023

Tribe Mencapai Rekod Pendapatan pada Suku Kedua 2023
 • Pendapatan meningkat 11.3% pada Q2-2023 berbanding Q2-2022, didorong oleh pertumbuhan organik dan pengambilalihan.
 • Semasa Q2-2023, Tribe melaksanakan strategi pengurangan kos tambahan untuk meningkatkan margin dan mempercepatkan laluan keuntungan.
 • Tinjauan pengurusan adalah untuk pertumbuhan berterusan daripada peningkatan bilangan projek pembangunan hartanah dan penerimaan komuniti baru.

VANCOUVER, BC, 29 Ogos 2023 /CNW/ – Tribe Property Technologies Inc. (TSXV: TRBE) (OTCQB US: TRPTF) (“Tribe” atau “Syarikat“), penyedia utama penyelesaian pengurusan harta tanpa teknologi, hari ini mengumumkan keputusan kewangannya untuk tiga dan enam bulan berakhir 30 Jun 2023. Semua amaun dinyatakan dalam dolar Kanada seperti yang dilaporkan di bawah IFRS (Piawaian Pelaporan Kewangan Antarabangsa) melainkan dinyatakan sebaliknya.


Logo Tribe Property Technologies (CNW Group/Tribe Property Technologies Inc.)

Joseph Nakhla, Ketua Pegawai Eksekutif Tribe berkata, “Saya sangat berpuas hati dengan keputusan suku kedua dan pengambilalihan baru-baru ini Meritus Group Management Inc. di Kawasan Greater Toronto. Memperluaskan jejak kami di Ontario merupakan tonggak penting untuk Syarikat. Ini adalah pengambilalihan kedua belas Tribe! Kami telah menubuhkan rekod pelaksanaan dan penyepaduan pengambilalihan yang berjaya untuk mempercepatkan pertumbuhan pendapatan Syarikat. Di samping itu, profil pertumbuhan organik kami kekal stabil, kerana kami terus mengalami peningkatan masyarakat untuk perkhidmatan pengurusan dan penggunaan perisian, yang kami jangka akan menghasilkan jumlah rekod komuniti menggunakan platform dan perkhidmatan kami.”

Encik Nakhla seterusnya menambah, “Tahun ini kami juga sepenuhnya berdedikasi untuk meningkatkan keuntungan dengan mengurangkan kos dan mengoptimumkan kecekapan dalam operasi kami. Semasa suku kedua kami melaksanakan strategi pengurangan kos tambahan yang merangkumi penambahbaikan proses, pengoptimuman kos, pengurangan jumlah pekerja dan penyatuan sistem belakang pejabat. Kami menjangkakan pengurangan perbelanjaan ini akan memberi manfaat kepada prestasi kewangan Tribe pada separuh kedua 2023. Kami kekal teruja dengan prospek pertumbuhan Syarikat dan terus komited untuk meningkatkan keuntungan kami sambil meningkatkan pendapatan dan memperkuat kedudukan kepimpinan pasaran kami.”

Sorotan Kewangan Q2-2023 dan Setakat 2023

 • Pendapatan: Pendapatan suku kedua 2023 ialah rekod $4.82 juta; peningkatan 11.3% berbanding $4.33 juta untuk suku kedua 2022. Pendapatan separuh pertama 2023 ialah $9.48 juta; peningkatan 11.1% berbanding $8.54 juta untuk separuh pertama 2022.
 • Keuntungan kasar1: Keuntungan kasar untuk suku kedua 2023 ialah $1.96 juta (40.6%) berbanding $1.70 juta (39.2%) pada suku kedua 2022; Keuntungan kasar separuh pertama 2023 ialah $3.78 juta (39.9%) berbanding $3.53 juta (41.1%) untuk separuh pertama 2022.
 • EBITDA Terlaras2: EBITDA Terlaras untuk suku kedua 2023 ialah aliran keluar $2.21 juta berbanding aliran keluar $2.43 juta pada suku kedua 2022. EBITDA Terlaras separuh pertama 2023 ialah aliran keluar $4.07 juta berbanding aliran keluar $3.91 juta untuk separuh pertama 2022.

Sorotan Perniagaan

Pada 12 Julai 2023, Tribe mengumumkan telah berpasangan dengan OctoAI Technologies Corp. untuk menyediakan lembaga kondominium dan majlis strata dengan keupayaan pelaporan dan penanda aras yang dipertingkat untuk memahami dengan lebih baik kesihatan operasi dan kewangan bangunan mereka.

Pada 27 Julai 2023, Tribe berpasangan dengan KnockNok, sebuah aplikasi yang menghubungkan perkhidmatan penyelenggaraan dan pembaikan kepada penduduk dan pemilik rumah. Ini menambah kepada penawaran yang kukuh lebih daripada 20 perkongsian yang tersedia melalui Tribe Market, pasar digital penduduk Syarikat, yang tersedia untuk bangunan yang dikendalikan Tribe, serta mereka yang melesenkan perisian Tribe.

Pada 29 Ogos 2023 Tribe mengumumkan pengambilalihan Meritus Group Management Inc., sebuah syarikat pengurusan harta tanah yang berpusat di Toronto, Ontario. Pengambilalihan ini menandakan tonggak penting untuk Syarikat memperluaskan perkhidmatan pengurusannya secara langsung ke kawasan metropolitan terbesar di Kanada, menambah lebih daripada 5,000 rumah di bawah pengurusan. Pengambilalihan ini memperkuat kehadiran kebangsaan Tribe, kini dengan 8 pejabat di seluruh Kanada – 5 di BC, 1 di Alberta dan 2 di Ontario, termasuk pejabat Meritus yang baru di Greater Toronto – membawa penyelesaian penuh perkhidmatan pengurusan Syarikat, perisian pengurusan, perisian pra-pembinaan dan pasca-pembinaan dan pasar digital untuk penduduk dan pemilik rumah di seluruh Kanada.

Metrik Perniagaan Utama sehingga Q2-2023

 • 8 pemaju harta baharu menandatangani untuk menggunakan sama ada perisian pembinaan Tribe Home Pro atau perkhidmatan pengurusan Tribe, untuk jumlah 14 hubungan pemaju harta baharu pada separuh pertama 2023.
 • 9 perjanjian pelesenan perisian Tribe Home Pro baharu telah ditandatangani pada Q2 untuk projek pembinaan baharu, untuk jumlah 14 perjanjian pelesenan perisian pada separuh pertama 2023.
 • 10 projek menggunakan perjanjian pelesenan perisian Tribe Home Pro berjaya dinaikkan dan mula menjana pendapatan pada Q2.
 • 15 perjanjian pengurusan harta telah ditandatangani pada Q2, untuk jumlah 20 perjanjian pengurusan harta yang ditandatangani pada separuh pertama 2023.
 • 8 komuniti berjaya dinaikkan untuk perkhidmatan pengurusan dan mula menjana pendapatan pada Q2-2023.

Tinjauan

Pengurusan kekal optimis bahawa 2023 akan menjadi tahun yang kuat untuk Tribe, menjangkakan peningkatan pendapatan, keuntungan dan margin yang semakin meningkat. Pengurusan berbesar hati untuk melaporkan bahawa Syarikat berada di landasan yang betul untuk mencapai matlamat utamanya untuk 2023:

Matlamat Utama

Kemajuan

 • Meningkatkan pendapatan berulang bulanan melalui cara organik dan diperoleh

 • Mencapai pertumbuhan pendapatan keseluruhan 11% pada separuh pertama 2023.

 • Memperoleh syarikat pengurusan harta yang strategik di pasaran utama

 • Pengambilalihan Meritus meluaskan perkhidmatan pengurusan ke Greater Toronto Area

 • Meningkatkan kecekapan operasi untuk memperbaiki margin

 • Melaksanakan inisiatif pengurangan kos pada Q2 untuk memberi kesan pada separuh kedua 2023