Veeva Systems memperkenalkan aplikasi awan baharu untuk menangani cabaran rantaian bekalan

Veeva Systems Stock

Veeva Systems Inc. (NYSE:VEEV) telah melancarkan aplikasi awan baru, Veeva Vault Batch Release, bertujuan untuk mempercepatkan dan meningkatkan keyakinan dalam keputusan pelepasan Good Manufacturing Processes (GMP) dan penghantaran pasaran.

Vault Batch Release akan menjadi sebahagian daripada Veeva Vault Quality dan dijadualkan untuk dilancarkan pada separuh kedua 2024. Aplikasi terkini ini dijangka akan meningkatkan dengan ketara Suite Veeva Vault Quality dalam penyelesaian Veeva Development Cloud, yang sebahagian besarnya memenuhi keperluan sektor Life Sciences yang lebih luas. Penyelesaian Veeva Development Cloud dijangka akan mengautomasikan pengumpulan data, ulasan, dan ketertelusuran, meningkatkan kecekapan dan ketepatan.

Kepentingan Vault Batch Release

Vault Batch Release dijangka akan menangani peningkatan kerumitan dalam pembuatan dan rantaian bekalan dengan menyederhanakan pengumpulan dan ulasan data dan kandungan serta memudahkan kerjasama dengan rakan luar.

Aplikasi ini akan mengkonsolidasikan data dan kandungan dari Sistem Pengurusan Kualiti (QMS), Sistem Pengurusan Maklumat Makmal (LIMS), Perancangan Sumber Perusahaan (ERP), dan sistem peraturan, menawarkan visibiliti masa nyata ke dalam status pelepasan kelompok. Ia akan berintegrasi dengan dan memerlukan Veeva Vault QMS sambil menawarkan fleksibiliti untuk digunakan dengan LIMS pihak ketiga lain dan penyelesaian peraturan.

Menurut pengurusan Veeva Systems, Vault Batch Release akan menyediakan penyelesaian berakhir ke berakhir yang berautomasi sepenuhnya untuk proses yang rumit yang kurang mendapat perkhidmatan dan cenderung kepada risiko pematuhan dan kos. Penyelesaian pelepasan kelompok digital dan berautomasi dijangka akan memastikan penghantaran produk yang konsisten, cepat, dan cekap kepada pelanggan Veeva Systems.

Gambaran Industri

Laporan oleh Future Market Insights meramalkan bahawa pasaran rekod kelompok elektronik global akan melampaui $2,627 juta pada tahun 2023 dan mencapai $8,786.4 juta menjelang tahun 2033, berkembang pada kadar pertumbuhan tahunan terkompaun (CAGR) 12.8%. Faktor-faktor seperti pengurangan kos, penjejakan yang lebih baik proses kelompok berautomasi, dan akibat negatif yang berpotensi daripada pencatatan manual dijangka mendorong pertumbuhan pasaran ini.

Memandangkan potensi pasaran ini, aplikasi terbaru Veeva Systems berkemungkinan akan mengukuhkan kedudukan globalnya dalam ruang ceruk ini.

Perkembangan Terkini

Pada bulan sebelumnya, Veeva Systems mengumumkan keputusan suku tahunan fiskal 2024, melaporkan pertumbuhan keseluruhan dalam kedua-dua pendapatan dan pendapatan. Syarikat itu menyatakan prestasi yang kukuh dalam kedua-dua segmen sepanjang suku itu, dengan penggunaan Veeva Development Cloud yang meluas dan kemajuan peluang perkongsian yang penting dengan 20 syarikat farmaseutikal teratas.

Pada bulan yang sama, Veeva Systems mendedahkan bahawa Civica Rx telah menggunakan Veeva Vault LIMS untuk meningkatkan kawalan kualiti.

Prestasi Harga

Sepanjang setahun lalu, saham Veeva Systems telah meningkat 23.1%, melampaui peningkatan 19.9% industri dan pertumbuhan 14.9% S&P 500.