CARUSO bekerjasama dengan Kumpulan Renault untuk terus memperbaiki industri pengurusan armada

CARUSO GmbH, penyedia data kenderaan terkemuka, mengumumkan perkongsian baharu dengan Kumpulan Renault, memperluaskan data mereka ke rangkaian Eropah yang lebih besar

MUNICH, Jerman, 30 Ogos 2023 — Penyedia data dalam kenderaan pelbagai jenama CARUSO mengumumkan bahawa syarikat telah menandatangani perjanjian dengan Kumpulan Renault. Perjanjian ini membolehkan pelanggan CARUSO mengakses data kenderaan seperti jarak tempuh atau geoposisi tanpa perlu memasang sebarang peranti tambahan, 100% mematuhi GDPR. Pasaran data CARUSO pada masa ini merupakan salah satu platform terkemuka untuk data dalam kenderaan masa nyata di Eropah.

Akses kepada data dalam kenderaan melalui CARUSO mengikut proses ketat dan hanya boleh dikemukakan dengan persetujuan pemilik armada. Data yang disediakan oleh Caruso GmbH, seperti yang disebutkan di atas, adalah 100% mematuhi GDPR dan, oleh itu, melindungi privasi pemilik armada atau pemandu.

Data tersedia untuk semua model Kumpulan Renault, terutamanya dari 2021, dan untuk semua negara Eropah. Salah satu manfaat terbesar platform CARUSO adalah bahawa mereka mewujudkan ekosistem penuh di sekitar data kereta yang disambungkan. Dengan pemiawaian, proses yang dipermudahkan dan perkhidmatan tambahan, mereka menghapuskan kerumitan yang dibawa oleh data dalam kenderaan agar pelanggan benar-benar dapat memberi tumpuan kepada perniagaan mereka.

Norbert Dohmen, Pengarah Urusan CARUSO GmbH berasa gembira dengan perjanjian tersebut, dengan mengatakan “Kami melihat manfaat besar yang armada boleh peroleh daripada data kereta yang disambungkan. Dengan Kumpulan Renault, kami mempunyai pengeluar kenderaan yang kuat lagi di papan. Dengan itu, liputan kami terhadap semua kenderaan yang disambungkan di Eropah semakin bertambah. Menggalakkan tindakan memandu mesra alam dan selamat atau mendapatkan status bahan api dan bateri kenderaan semakin mendapat perhatian, dan kami sebagai CARUSO ada di sini untuk membantu dan menyokong armada.” CARUSO GmbH yakin bahawa perkongsian ini akan memberi manfaat kepada armada di seluruh benua, memastikan pelanggan dapat mendapatkan data yang mereka perlukan dengan cepat dan cekap.

Untuk memanfaatkan perjanjian baharu ini dan perkhidmatan yang ditawarkan oleh CARUSO, pelanggan boleh melawat laman web CARUSO di https://www.caruso-dataplace.com/ dan mendapatkan maklumat lanjut mengenai perkhidmatan yang ditawarkan.

Mengenai Caruso GmbH

Dari Kereta yang Disambungkan ke Perniagaan yang Disambungkan. CARUSO ialah pasaran mobiliti data yang neutral, terbuka dan selamat. Platform ini membolehkan pihak ketiga menggunakan data yang dipiawaikan di seluruh beberapa pengeluar kenderaan. Selain itu, teknologi pengurusan persetujuan terbina dalam mereka memastikan privasi data dengan memberi pengguna kenderaan akhir kawalan penuh ke atas perkongsian data. Dengan itu, CARUSO memberi kuasa kepada pelanggannya untuk dengan mudah membina penyelesaian yang meningkatkan kehidupan berdasarkan data dari kereta yang disambungkan.

HUBUNGI: Perhubungan Syarikat

Tina Rauschenbach
Ketua Pengalaman Pelanggan  
customerexperience@caruso-dataplace.com