CENTOGENE Menerima Pemberitahuan Ketidakpatuhan Nasdaq Berkaitan Kekurangan Nilai Pasaran Saham Awam yang Dipegang Minimum

CAMBRIDGE, Mass. dan ROSTOCK, Jerman dan BERLIN, 31 Ogos 2023 — Centogene N.V. (Nasdaq: CNTG) (“kami” atau “Syarikat”), rakan kongsi sains hayat penting untuk jawapan berasaskan data dalam penyakit jarang dan neurodegeneratif, hari ini mengumumkan bahawa ia telah menerima pemberitahuan bertulis ( “Surat Pemberitahuan”) daripada Nasdaq Stock Market LLC (“Nasdaq”) bertarikh 30 Ogos 2023, menunjukkan bahawa Syarikat tidak mematuhi Nilai Pasaran Saham Awam Minimum (“MVPHS”) yang ditetapkan dalam Peraturan Nasdaq untuk penyenaraian berterusan di Pasaran Global Nasdaq. Peraturan Penyenaraian Nasdaq 5450(b)(3)(C) memerlukan syarikat-syarikat mengekalkan MVPHS minimum USD15 juta, dan Peraturan Penyenaraian 5810(c)(3)(D) menyatakan bahawa kegagalan memenuhi keperluan MVPHS wujud jika kekurangan berterusan bagi tempoh 30 hari perniagaan berturut-turut. Berdasarkan MVPHS Syarikat bagi 30 hari perniagaan berturut-turut dari 19 Julai 2023 hingga 29 Ogos 2023, Syarikat tidak lagi memenuhi keperluan minimum MVPHS. Pemberitahuan ini tidak menjejaskan penyenaraian dan dagangan sekuriti Syarikat pada masa ini.

Menurut Peraturan Penyenaraian Nasdaq 5810(c)(3)(D), Syarikat mempunyai tempoh pematuhan 180 hari kalendar (atau sehingga 26 Februari 2024) untuk mendapatkan pematuhan semula. Sekiranya pada bila-bila masa sepanjang tempoh pematuhan ini MVPHS Syarikat ditutup pada USD15 juta atau lebih selama minimum 10 hari perniagaan berturut-turut, Nasdaq akan memberitahu Syarikat bahawa ia telah mencapai pematuhan dengan keperluan MVPHS, dan perkara MVPHS akan ditutup.

Sekiranya Syarikat tidak mendapatkan pematuhan semula dengan Peraturan 5450(b)(3)(C) sebelum tamat tempoh pematuhan, ia akan menerima pemberitahuan bertulis bahawa sekuritinya tertakluk kepada penyenaraiannya ditarik balik.

Operasi perniagaan Syarikat tidak terjejas dengan penerimaan Surat Pemberitahuan. Syarikat bercadang untuk memantau nilai pasarannya antara sekarang dan 26 Februari 2024.

Mengenai CENTOGENE

Misi CENTOGENE adalah untuk menyediakan jawapan berasaskan data yang mengubah kehidupan kepada pesakit, doktor, dan syarikat farmaseutikal untuk penyakit jarang dan neurodegeneratif. Kami mengintegrasikan teknologi multiomik dengan CENTOGENE Biodatabank – menyediakan analisis berdimensi untuk memandu generasi seterusnya presisi perubatan. Pendekatan unik kami membolehkan diagnosis pantas dan boleh dipercayai untuk pesakit, menyokong pemahaman doktor yang lebih tepat tentang keadaan penyakit, dan mempercepatkan serta mengurangkan risiko penemuan ubat sasaran farmaseutikal, pembangunan, dan pengkomersialan.

Sejak penubuhannya pada tahun 2006, CENTOGENE telah menawarkan diagnosis pantas dan boleh dipercayai – membina rangkaian kira-kira 30,000 doktor aktif. Makmal rujukan multiomik ISO, CAP, dan CLIA kami di Jerman memanfaatkan set data Phenomic, Genomic, Transcriptomic, Epigenomic, Proteomic, dan Metabolomic. Data ini ditangkap dalam CENTOGENE Biodatabank kami, dengan lebih 750,000 pesakit diwakili dari lebih 120 negara yang sangat pelbagai, dengan lebih 70% daripada mereka bukan keturunan Eropah. Setakat ini, CENTOGENE Biodatabank telah menyumbang kepada menjana wawasan novel untuk lebih daripada 275 penerbitan semakan rakan.

Dengan menterjemahkan data dan kepakaran kami ke dalam wawasan yang nyata, kami telah menyokong lebih daripada 50 kerjasama dengan rakan farmaseutikal. Bersama-sama, kami mempercepatkan dan mengurangkan risiko penemuan ubat, pembangunan, dan pengkomersialan dalam penyaringan sasaran & ubat, pembangunan klinikal, akses pasaran dan pengembangan, serta menawarkan Lesen Biodata CENTOGENE dan Laporan Wawasan untuk membolehkan dunia yang pulih daripada semua penyakit jarang dan neurodegeneratif.

Untuk menemui lebih lanjut tentang produk, saluran paip, dan tujuan berorientasikan pesakit kami, lawati www.centogene.com dan ikuti kami di LinkedIn.

Kenyataan Prospektif

Siaran akhbar ini mengandungi “kenyataan prospektif” dalam erti kata undang-undang sekuriti persekutuan AS. Kenyataan yang terkandung di sini yang tidak jelas sejarahnya secara asas adalah prospektif, dan perkataan “menjangka,” “percaya,” “berterusan,” “anggaran,” “bermaksud,” “projek,” “direka untuk,” “berpotensi,” “ramal,” “objektif” dan ungkapan masa depan atau kata kerja bersyarat seperti “akan,” “akan,” “sepatutnya,” “boleh,” “mungkin,” “boleh,” dan “mungkin,” atau negatifnya adalah secara umumnya dimaksudkan untuk mengenal pasti kenyataan prospektif. Risiko dan ketidakpastian sedemikian termasuk, antara lain, keadaan ekonomi dan geopolitik negatif dan ketidakstabilan dan ketidaktentuan dalam pasaran kewangan di seluruh dunia, perubahan yang mungkin berlaku dalam perundangan dan dasar semasa dan cadangan, tekanan daripada persaingan dan pengkonsolidasian yang semakin meningkat dalam industri kami, perbelanjaan dan ketidakpastian kelulusan kawal selia, termasuk daripada U.S. Food and Drug Administration, pergantungan kami kepada pihak ketiga dan rakan kongsi kerjasama, termasuk keupayaan kami untuk menguruskan pertumbuhan, melaksanakan strategi perniagaan kami dan memasuki hubungan pelanggan baru, pergantungan kami kepada industri penyakit jarang, keupayaan kami untuk menguruskan pengembangan antarabangsa, pergantungan kami kepada kakitangan utama, pergantungan kami kepada perlindungan harta intelek, turun naik operasi kami disebabkan kesan kadar pertukaran, keupayaan kami untuk menyelaraskan penggunaan tunai, pematuhan berterusan kami dengan syarat yang dikaitkan dengan instrumen kewangan, keperluan kami untuk pembiayaan tambahan dan keupayaan kami untuk terus sebagai perniagaan yang berterusan, atau faktor-faktor lain. Untuk maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza daripada yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif ini, serta risiko yang berkaitan dengan perniagaan CENTOGENE secara umum, lihat faktor risiko CENTOGENE yang dinyatakan dalam Borang 20-F CENTOGENE yang difailkan pada 16 Mei 2023, dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa AS (the “SEC”) dan penyataan susulan dengan SEC. Sebarang kenyataan prospektif yang terkandung dalam siaran akhbar ini hanya dibuat pada tarikh di sini, dan CENTOGENE secara khusus menafikan sebarang kewajipan untuk mengemas kini sebarang kenyataan prospektif, sama ada akibat maklumat baru, peristiwa masa depan, atau sebaliknya.

HUBUNGI

Melissa Hall
Komunikasi Korporat
Press@centogene.com

Lennart Streibel
Hubungan Pelabur
IR@centogene.com