Magic Empire Global Limited Umum Pelancaran Perkhidmatan Korporat

Hong Kong, 30 Ogos 2023 — Magic Empire Global Limited (NASDAQ: MEGL) (“MEGL”, atau “Syarikat”) mengumumkan bahawa ia akan melancarkan perniagaan perkhidmatan korporatnya. Perkhidmatan korporat termasuk perakaunan dan penasihat pelaporan kewangan, perkhidmatan setiausaha syarikat, peningkatan kawalan dalaman, penasihat perhubungan pelabur dan perkhidmatan perundingan lain.

“Kumpulan kami adalah penyedia perkhidmatan kewangan yang aktif di Hong Kong yang terutamanya terlibat dalam penyediaan perkhidmatan penasihat korporat kewangan dan perkhidmatan penajaan. Dengan pelancaran perniagaan baru kami dalam perkhidmatan korporat, kami bertujuan bukan sahaja untuk melayani keperluan pelanggan sedia ada yang berubah, tetapi juga mempelbagaikan asas pelanggan kami dan menjadi penyedia penyelesaian satu hentian untuk perniagaan semua saiz. Kami boleh terlibat dalam kitaran hayat pelanggan sejak permulaannya atau peringkat awal sehingga IPO dan pematuhan berterusan. Kami boleh membina hubungan yang lebih erat dengan mereka,” kata Johnson Chen, Ketua Pegawai Eksekutif MEGL.

“Perkhidmatan korporat baru juga akan membolehkan kami memperluas kehadiran kami ke rantau lain seperti China, Singapura dan Malaysia kerana banyak pelanggan kami juga mempunyai perniagaan di kawasan ini atau rancangan pembangunan.” tambah Johnson Chen.

Mengenai Magic Empire Global Limited

Magic Empire Global Limited adalah penyedia perkhidmatan kewangan di Hong Kong yang terutamanya terlibat dalam penyediaan perkhidmatan penasihat kewangan korporat dan perkhidmatan penajaan. Tawaran perkhidmatannya terutamanya terdiri daripada (i) perkhidmatan penajaan IPO; (ii) perkhidmatan penasihat kewangan dan penasihat kewangan bebas; (iii) perkhidmatan penasihat pematuhan; dan (iv) perkhidmatan penajaan. Untuk maklumat lanjut, layari laman web Syarikat di http://www.meglmagic.com.

Penafian Bertanggungjawab

Kenyataan tertentu dalam pengumuman ini adalah kenyataan pandangan ke hadapan. Kenyataan pandangan ke hadapan ini melibatkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui dan adalah berdasarkan jangkaan semasa Syarikat mengenai peristiwa masa depan yang Syarikat percaya boleh menjejaskan keadaan kewangannya, keputusan operasi, strategi perniagaan dan keperluan kewangan. Para pelabur boleh mengenal pasti kenyataan pandangan ke hadapan ini dengan perkataan atau ungkapan seperti “mungkin”, “akan”, “jangka”, “anggarkan”, “berhasrat”, “merancang”, “percaya”, “berkemungkinan”, “terus” atau ungkapan lain yang serupa. Syarikat tidak berkewajipan untuk mengemas kini atau mengubah suai secara terbuka sebarang kenyataan pandangan ke hadapan untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan seterusnya, atau perubahan dalam jangkaannya, kecuali dikehendaki oleh undang-undang. Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam kenyataan pandangan ke hadapan ini adalah munasabah, ia tidak boleh menjamin anda bahawa jangkaan tersebut akan terbukti betul, dan Syarikat menasihati para pelabur bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza dengan cara yang material daripada yang dijangkakan dan menggalakkan para pelabur untuk mengkaji faktor-faktor lain yang mungkin menjejaskan keputusan masa depan Syarikat dalam penyata pendaftaran Syarikat dan pengemukaan lain dengan SEC, yang boleh didapati untuk semakan di www.sec.gov.

Hong Kong:

Magic Empire Global Limited
Cik Vivien Tai
Tel: +852 3577 8770
E-mel: meglir@giraffecap.com