Skillful Craftsman Education Technology Limited mengumumkan perjanjian kerjasama latihan jururawat asing untuk memenuhi permintaan Jururawat Berdaftar di Singapura

WUXI, China, 30 Ogos 2023 – Skillful Craftsman Education Technology Limited (“Syarikat” atau “Skillful Craftsman”) (NASDAQ: EDTK), syarikat teknologi pendidikan terkemuka yang menyediakan perkhidmatan pembelajaran dalam talian interaktif, dengan sukacitanya mengumumkan perjanjian kerjasama antara anak syarikatnya di Singapura, Le First Skilland Pte. Ltd. (“Skilland”), dan Parkway College of Nursing and Allied Health Pte. (“Parkway College”) untuk menyediakan latihan khas untuk pekerja asing yang ingin mendapatkan pekerjaan dalam sektor penjagaan kesihatan di Singapura.

Kerjasama ini bertujuan untuk menangani kekurangan sumber kejururawatan di Singapura, yang didorong oleh peningkatan populasi warga tua dan permintaan penjagaan kesihatan di Singapura serta negara dan rantau jiran yang makmur. Bagi jururawat berdaftar (RN) berpengalaman dari luar Singapura, untuk mendapatkan status RN di Singapura memerlukan lulus Peperiksaan Perlesenan Jururawat Berdaftar Lembaga Kejururawatan Singapura, yang membolehkan calon dua peluang untuk mengambil peperiksaan.

Di bawah perjanjian ini, Skilland akan menggunakan kursus PERSIAPAN Parkway College untuk menawarkan latihan sistematik kepada jururawat luar negara yang berminat untuk mencari pekerjaan di Singapura. Kursus persiapan ini direka untuk mempersiapkan jururawat dengan lebih baik untuk peperiksaan perlesenan, meningkatkan peluang kejayaan mereka.

Menurut laporan THE STRAITS TIMES pada 21 November 2022, Encik One Ye Kung, Menteri Kementerian Kesihatan (MOH) Singapura, berkata bahawa Singapura akan mengambil hampir 4,000 orang jururawat menjelang akhir 2023. Daripada 4,000 yang akan diambil, 60% akan jururawat asing, dan 40% akan jururawat tempatan.

Ditubuhkan pada 2008, Parkway College adalah lengan pendidikan IHH Healthcare, salah satu rangkaian penjagaan kesihatan terbesar di dunia, dengan 83 hospital di 10 negara. Parkway College menyediakan kursus akademik dalam bidang kejururawatan khusus, kesihatan bersekutu, dan pengurusan penjagaan kesihatan.

Encik Bin Fu, Ketua Pegawai Eksekutif Bersama Skillful Craftsman, menekankan bahawa kekurangan sumber kejururawatan global sangat ketara di Singapura, di mana lebih 2,000 jururawat asing diperlukan setiap tahun. Skilland ditubuhkan dengan matlamat untuk memanfaatkan sumber pendidikan perubatan maju Singapura untuk membantu jururawat dari China dan negara lain dalam persediaan dan menerima Lesen RN untuk berkhidmat di Singapura. Ini akan membolehkan mereka berjaya dalam industri kejururawatan, menyumbang bakat dan kepakaran yang berharga di Singapura dan kepada bidang penjagaan warga tua dan perubatan di negara asal mereka. Selain itu, inisiatif ini selaras dengan komitmen Syarikat untuk memberikan perkhidmatan sosial yang bermakna.

Mengenai Skillful Craftsman
Skillful Craftsman ialah syarikat teknologi pendidikan yang menyediakan kursus latihan vokasional interaktif dalam talian dan latihan simulasi eksperimen maya. Sejak penubuhannya di Wuxi, China, pada 2013, Syarikat telah menjadi penyumbang utama kepada reformasi dan pembangunan pendidikan China untuk pekerjaan buruh. Untuk maklumat lanjut, sila layari: http://ir.kingwayup.com/.

Penafian Bertanggungjawab
Laporan ini mengandungi kenyataan prospektif dalam lingkungan peruntukan perlindungan pelabuhan selamat Akta Sekuriti Persendirian Litigasi Reform 1995. Kenyataan ini mewakili kepercayaan, unjuran, dan ramalan Syarikat mengenai peristiwa masa depan. Semua kenyataan selain kenyataan fakta sejarah adalah kenyataan prospektif. Perkataan seperti “mungkin,” “akan,” “sepatutnya,” “boleh,” “akan meramalkan,” “berpotensi,” “menjangkakan,” “masa depan,” “berniat,” “merancang,” “percaya,” “menganggarkan,” dan ungkapan serupa, serta kenyataan dalam masa depan, mengenal pasti kenyataan prospektif. Kenyataan ini berdasarkan maklumat yang tersedia pada masa dibuat dan mencerminkan kepercayaan pengurusan pada masa itu. Walau bagaimanapun, kenyataan ini tertakluk kepada risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui, serta faktor penting lain yang boleh menyebabkan keputusan, prestasi, atau pencapaian sebenar berbeza dengan ketara daripada apa-apa keputusan, prestasi, atau pencapaian masa depan yang digambarkan atau tersirat oleh kenyataan tersebut. Kenyataan prospektif tidak boleh dibaca sebagai jaminan prestasi atau keputusan masa depan dan tidak semestinya menjadi petunjuk tepat mengenai bila, atau sama ada, prestasi atau keputusan kami mungkin dicapai. Syarikat menafikan sebarang hasrat untuk, dan tidak mengambil kewajipan untuk, mengemas kini atau mengubah suai sebarang kenyataan prospektif.

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi:
Skillful Craftsman
Jabatan Perhubungan Pelabur
E-mel: iredtk@kingwayedu.cn