SYLA Technologies Umumkan Jualan Tapak Pembangunan Kondominium di Shimo-Meguro, Tokyo

TOKYO, 30 Ogos 2023 — SYLA Technologies Co., Ltd. (NASDAQ: SYT) (“SYLA” atau “Syarikat”), pengendali platform pelaburan hartanah kumpulan keahlian terbesar di Jepun, Rimawari-kun, mengumumkan anak syarikatnya, SYLA Co., Ltd. (“SYLA Co.”) telah menjual tapak pembangunan kondominium di Shimo-Meguro 3-chome, yang terletak di Meguro-ku, Tokyo, Jepun, pada 30 Jun 2023.

Sebagai sebahagian daripada strategi pembangunan dan pengurusan hartanah SYLA Co., ia menjalankan projek pihak ketiga dan menyediakan perkhidmatan yang komprehensif untuk pembangunan kondominium, penyewaan, dan pengurusan bangunan. Pada September 2021, SYLA Co. memperoleh lesen untuk Perniagaan Pembinaan Khasnya, yang membolehkannya mengikat kontrak pembinaan untuk projek kondominium pihak ketiga lain. Berikutan strategi pasaran, SYLA Co. menyediakan perkhidmatan kontrak pembinaan untuk hartanah baru dan cadangan perancangan dengan menggunakan keupayaan dan kepakaran pembangunan kondominiumnya.

Maklumat Hartanah dan Butiran Jualan

 1. Ringkasan Tanah yang Dijual
  Lokasi: 3-chome, Shimo-Meguro, Meguro-ku, Tokyo
  Titik Akses: 10 minit berjalan kaki dari stesen Meguro (JR Yamanote Line)
  6 minit berjalan kaki dari stesen Fudomae (Tokyu Meguro Line)
  Saiz Kawasan Tapak: 652.68 m2 (kawasan diukur) (termasuk undur jalan)
  Zon: Zon komersial; 80% Nisbah Bangunan ke Tanah; 500% Nisbah Kawasan Lantai
 2. Pembeli dan Harga Jualan
  Disebabkan perjanjian kerahsiaan dengan pembeli, SYLA Co. tidak akan mendedahkan pembeli dan harga jualan.
 3. Prospek Masa Depan
  Hasil daripada jualan tanah ini sudah dimasukkan dalam unjuran pendapatan terkonsolidasi bagi tahun kewangan berakhir 31 Disember 2023.
 4. Nota Tambahan
  Selepas memperoleh tapak ini seluas kira-kira 213.8 meter persegi pada Februari 2022, SYLA Co. memperluaskan tapak itu kepada kira-kira 652.7 meter persegi menjelang September 2022.

Mengenai SYLA Technologies Co., Ltd.
Beribu pejabat di Tokyo, Jepun, syarikat kami terdiri daripada SYLA Technologies Co., Ltd. dan anak-anak syarikat terkonsolidasinya (SYLA Co., Ltd., SYLA Solar Co., Ltd., SYLA Brain Co., Ltd., dan SYLA Biotech Co., Ltd.). Syarikat memiliki dan mengendalikan platform pelaburan hartanah kumpulan keahlian terbesar di Jepun, Rimawari-kun, yang disasarkan kepada individu, korporat dan pelabur institusi, serta individu berkemampuan tinggi. Misi mereka adalah untuk mendemokrasikan pelaburan hartanah di seluruh dunia melalui teknologi dan pengurusan aset melalui platform Rimawari-kun. Mereka terlibat dalam perniagaan pelaburan kondominium secara keseluruhan, termasuk perancangan, pembangunan, pembinaan, jualan, pengurusan sewaan, pengurusan bangunan, kerja-kerja pembaikan, dan penjualan hartanah. Maklumat tambahan mengenai produk dan perkhidmatan Syarikat tersedia di https://syla-tech.jp/en

Nota Amaran Mengenai Kenyataan Masa Depan
Siaran akhbar ini mengandungi “kenyataan masa depan” dalam erti kata Private Securities Litigation Reform Act dan undang-undang sekuriti lain. Perkataan seperti “menjangkakan,” “menjangka,” “berhasrat,” “merancang,” “percaya,” “mencari,” “menganggarkan” dan ungkapan atau variasi perkataan tersebut bertujuan untuk mengenal pasti kenyataan masa depan. Sebagai contoh, Syarikat menggunakan kenyataan masa depan apabila membincangkan jangkaan hasil kasar dan penutupan tawaran. Kenyataan masa depan bukan fakta sejarah, dan berdasarkan jangkaan, kepercayaan dan unjuran pengurusan, yang kebanyakannya, oleh sifatnya, tidak menentu. Jangkaan, kepercayaan dan unjuran sedemikian dinyatakan dengan niat baik. Walau bagaimanapun, tidak dapat dijamin bahawa jangkaan, kepercayaan dan unjuran pengurusan akan dicapai, dan keputusan sebenar mungkin berbeza dengan ketara daripada apa yang dinyatakan atau ditunjukkan dalam kenyataan masa depan. Kenyataan masa depan tertakluk kepada risiko dan ketidaktentuan yang boleh menyebabkan prestasi atau keputusan sebenar berbeza dengan ketara daripada yang dinyatakan dalam kenyataan masa depan. Untuk penerangan yang lebih terperinci mengenai risiko dan ketidaktentuan yang memberi kesan kepada Syarikat, rujukan dibuat kepada laporan Syarikat yang difailkan dari semasa ke semasa dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa (“SEC”), termasuk, tetapi tidak terhad kepada, risiko yang terperinci dalam laporan tahunan Syarikat pada Borang 20-F, yang difailkan dengan SEC pada 18 April 2023. Kenyataan masa depan hanya berkaitan pada tarikh kenyataan dibuat. Syarikat menganggap tiada kewajipan untuk mengemaskini kenyataan masa depan untuk mencerminkan keputusan, peristiwa atau keadaan sebenar seterusnya, perubahan dalam andaian atau perubahan dalam faktor lain yang memberi kesan kepada maklumat masa depan kecuali setakat yang dikehendaki oleh undang-undang sekuriti yang berkenaan. Jika Syarikat mengemaskini satu atau lebih kenyataan masa depan, tiada inferens yang harus dibuat bahawa Syarikat akan membuat pengemaskinian tambahan berkenaan dengan perkara tersebut atau berkenaan dengan kenyataan masa depan lain. Rujukan dan pautan ke laman web telah disediakan sebagai kemudahan, dan maklumat yang terkandung dalam laman web tersebut tidak dimasukkan melalui rujukan dalam siaran akhbar ini.

Maklumat Perhubungan

Gateway Group, Inc.
John Yi dan Thomas Thayer
SYLA@gateway-grp.com
Tel +1 (949) 574-3860

Sebuah gambar mengiringi pengumuman ini tersedia di https://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/ad523af2-1a87-4a2b-9922-91761663652f.