SYLA Technologies Umumkan Pergerakan Tarikh Rekod ADS untuk Dividen Interim

TOKYO, 31 Ogos 2023 — SYLA Technologies Co., Ltd. (NASDAQ: SYT) (“SYLA” atau “Syarikat”), pengendali platform pendanaan orang ramai hartanah keahlian terbesar di Jepun, Rimawari-kun, mengumumkan bahawa tarikh rekod bagi pemegang ADS untuk pembayaran dividen interim telah diubah kepada 11 September 2023. Tarikh rekod sebelum ini untuk pemegang ADS pada 31 Ogos 2023 telah diubah untuk tujuan peraturan Nasdaq. Perdagangan ADS SYLA telah dihentikan buat sementara waktu berkaitan perkara ini.

Berdasarkan kadar pertukaran pada 30 Ogos sebanyak $1.00 = ¥145.79 dan nisbah ADS 100 ADS kepada 1 saham biasa, jumlah dividen interim sebanyak ¥70 setiap saham biasa bersamaan dengan lebih kurang $0.0048 setiap ADS. Syarikat pada masa ini menjangkakan bahawa pembayaran dividen akan dibuat kepada pemegang ADS pada Disember 2023.

“Perubahan tarikh rekod ADR ke 11 September 2023 tidak menjejaskan hasrat kami untuk mengeluarkan dividen interim, mahupun operasi kami,” kata Pengerusi, Pengasas dan CEO Hiroyuki Sugimoto. “Komitmen kami terhadap nilai pemegang saham jangka panjang kekal tidak berganjak, dan kami berhasrat untuk terus melaksanakan proses yang terbaik untuk kepentingan pemegang kepentingan kami.”

Gambaran Keseluruhan Dividen Interim bagi Tahun Kewangan Berakhir Disember 2023

Dividen
Interim TK2023

Ramalan dividen
terkini TK2023
diumum pada
17 Mei 2023

Dividen Tahunan
TK 2022

Tarikh Rekod 11 September 2023 (untuk pemegang ADS) 31 Disember 2022
Dividen sesaham Dividen interim
70.00 yen
Dividen tahunan
140.00 yen
Dividen tahunan
70.00 yen
Jumlah dividen 18,069,870 yen 16,676,730 yen
Sumber Dividen Keuntungan tertahan Keuntungan tertahan


Nota: Dividen, jika ada, akan diisytiharkan oleh Lembaga Pengarah Syarikat, mengikut budi bicara mutlaknya. Tidak ada jaminan bahawa dividen akan diisytiharkan, tanpa mengira prestasi dan keputusan operasi Syarikat Sepanjang Tahun 2023, atau bahawa dividen, jika diisytiharkan, akan berjumlah tertentu.

Mengenai SYLA Technologies Co., Ltd.
Beribu pejabat di Tokyo, Jepun, syarikat kami terdiri daripada SYLA Technologies Co., Ltd. dan anak-anak syarikat terkonsolidasi (SYLA Co., Ltd., SYLA Solar Co., Ltd., SYLA Brain Co., Ltd., dan SYLA Biotech Co., Ltd.). Syarikat memiliki dan mengendalikan platform pendanaan orang ramai hartanah keahlian terbesar di Jepun, Rimawari-kun, yang menyasarkan individu, pelabur korporat dan institusi, serta individu berkemampuan tinggi. Misi mereka adalah untuk mendemokrasikan pelaburan hartanah di seluruh dunia melalui teknologi dan pengurusan aset melalui platform Rimawari-kun. Mereka terlibat dalam perniagaan pelaburan kondominium secara keseluruhan, termasuk perancangan, pembangunan, pembinaan, jualan, pengurusan sewaan, pengurusan bangunan, kerja-kerja pembaikan, dan penjualan hartanah. Maklumat tambahan mengenai produk dan perkhidmatan Syarikat boleh didapati di https://syla-tech.jp/en

Amaran Mengenai Kenyataan Prospektif
Siaran akhbar ini mengandungi “kenyataan prospektif” dalam erti kata Private Securities Litigation Reform Act dan undang-undang sekuriti lain. Perkataan seperti “menjangkakan,” “mengantisipasi,” “berhasrat,” “merancang,” “percaya,” “mencari,” “menganggarkan,” dan ungkapan atau variasi perkataan tersebut bertujuan untuk mengenal pasti kenyataan prospektif. Sebagai contoh, Syarikat menggunakan kenyataan prospektif apabila membincangkan jangkaan hasil kasar dan penutupan tawaran. Kenyataan prospektif bukan fakta sejarah, dan adalah berdasarkan jangkaan, kepercayaan dan unjuran pengurusan pada masa kini, yang mana sebahagiannya, oleh sifatnya, tidak menentu. Jangkaan, kepercayaan dan unjuran sedemikian dinyatakan dengan niat baik. Walau bagaimanapun, tidak dapat dijamin bahawa jangkaan, kepercayaan dan unjuran pengurusan akan dicapai, dan keputusan sebenar mungkin berbeza dengan apa yang dinyatakan atau ditunjukkan oleh kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif tertakluk kepada risiko dan ketidaktentuan yang boleh menyebabkan prestasi atau keputusan sebenar berbeza dengan apa yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif.