Cara Aplikasi YIELD.App mengutamakan keselamatan pengguna

Kuala Lumpur, Malaysia – Mata wang Kripto adalah salah satu bidang kewangan global terbaru dan sering menakutkan pengguna baru. Dengan kisah mengenai peretasan dan kerugian dalam aset mudah alih seperti Bitcoin yang sering menjadi tajuk utama, mereka yang belum memasukkan jari ke dalam kripto akan dimaafkan kerana menganggap ia adalah tempat yang sangat tidak selamat.

Cabaran yang ditimbulkan oleh peretasan secara berlipat kali ganda: sementara semua yang berlaku dalam mata wang Kripto sepenuhnya telus dan dapat dikesan kerana sifat teknologi blok rantai yang dijalankannya, itu tidak semestinya menghentikan pelaku buruk. Sama seperti dalam dunia kewangan tradisional, mereka yang mempunyai niat buruk cenderung mencari jalan untuk menerobos pertahanan.

Ini bermaksud bahawa beberapa pertukaran mata wang Kripto terbesar di dunia seperti Coinbase, Binance dan Kraken harus menghabiskan berjuta-juta dolar setiap tahun untuk mempertahankan platform mereka daripada penggodam. Sama seperti bank terbesar di dunia yang menggunakan ribuan orang untuk membela mereka setiap hari, Kripto semakin terpaksa membina pertahanannya yang kuat terhadap pencurian.

Cabaran keselamatan DeFi

Walaupun Binance dan Coinbase mempunyai wang dan tenaga kerja untuk melakukan ini, mencapai tahap keselamatan yang sama dalam Decentralized Finance (DeFi) boleh menjadi lebih sukar. Sebagai pasaran dalam pasaran, subsektor crypto semesta ini kini menguruskan lebih dari $ 100 bilion aset berkat tarikannya banyak ciri untuk penjimat dan pelabur.

Kemunculan DeFi telah membawa perbankan ke dalam blok rantai, dengan banyak platform dan protokol di dalamnya yang membolehkan pengguna melakukan sejumlah transaksi kewangan – dari mendepositkan kripto sebagai balasan Peratus Tahunan Hasil (APY) hingga meminjam, memberi pinjaman dan banyak lagi .

Walaupun begitu, DeFi bukan tanpa risiko. Fakta bahawa sebahagian besar ekosistem hanya menggunakan kontrak pintar automatik dan tidak memerlukan pengguna untuk memberikan maklumat peribadi sama sekali untuk berinteraksi dengan mereka adalah kelebihan untuk aksesibilitas dan kepantasan. Walau bagaimanapun, ia sering menjadi tolak untuk menjaga keselamatan orang.

Seperti yang baru kita lihat minggu ini dengan peretasan $ 621 juta di Poly Network, pengawasan terkecil dalam pembinaan kontrak pintar di Defi dapat meninggalkan platform yang rentan kepada penggodam yang berjaya – dan tidak semua cukup baik untuk mengembalikan dana sebahagiannya sebagai Penggodam Poly berjaya! Ini bermaksud keselamatan sistem harus menjadi keutamaan bagi semua pengendali di ruang DeFi.

Merapatkan jurang untuk mewujudkan keselamatan

Di Aplikasi Yield.app , kami merapatkan jurang antara platform terpusat seperti Binance dan Coinbase dan dunia DeFi yang sama sekali tidak dibenarkan. Kami melakukan ini melalui platform yang dikendalikan yang membolehkan pengguna memanfaatkan hasil tinggi yang tersedia di DeFi, tanpa harus mengambil kerumitan dan risiko yang sama yang sering diperlukan oleh pengguna di DeFi.

Untuk melabur dengan kami dan memperoleh sehingga 20% APY, pengguna hanya perlu membuka akaun, mendepositkan kripto mereka dan klik melabur. Walaupun begitu, kami memerlukan pengguna kami untuk mengesahkan identiti mereka. Ini termasuk memberikan bukti identiti dan, dari 30 September, bukti alamat. Ini bermaksud kami mematuhi keperluan amalan Tahu Pelanggan (KYC) tahap amalan terbaik global dalam mata wang kripto dan kewangan tradisional. Dengan cara ini, kami berusaha untuk menjadikan keseluruhan ekosistem lebih selamat untuk semua peserta, penyedia perkhidmatan dan pengguna.

Penyelesaian selamat Aplikasi YIELD

Fakta bahawa kita tidak terdesentralisasi sepenuhnya, iaitu platform dan syarikat kita dijalankan oleh manusia yang sentiasa memantau dan meningkatkan pertahanan kita terhadap potensi eksploitasi dan penipuan, memberikan tahap keselamatan tambahan.

Kami mempunyai pasukan pemaju dan profesional pematuhan yang berlokasi di seluruh dunia yang melakukan penyelidikan dan melindungi Aplikasi YIELD.app daripelbagai ancaman dalam landskap yang sentiasa berubah, secara berniat jahat dari individu, kelemahan teknologi atau perubahan peraturan.

Keselamatan pengguna kami adalah keutamaan tertinggi kami, sebab itulah kami menggunakan orang yang berkemahiran tinggi, menggunakan perlindungan keselamatan siber kelas terbaik dan telah menerapkan proses perniagaan yang terbukti kuat untuk memastikan aset pelanggan kami selamat.

 YIELD App juga bekerjasama rapat dengan pelantar DeFi yang baru dalam proses membangunkan penyelesaian insurans canggih untuk mata wang kripto dan kewangan terdesentralisasi: Steady State Finance. Kami merancang untuk menjadi salah satu platform pertama yang menggunakan produk ini semasa pelancarannya untuk memaksimumkan perlindungan melalui peningkatan perlindungan insurans aset yang terdapat di platform kami.

 YIELD App didirikan sebagai pengiktirafan bahawa produk yang mudah, selamat dan mudah diakses diperlukan untuk membantu semua orang memperoleh pulangan tinggi yang ada di DeFi untuk membolehkan mereka mengembangkan kekayaan mereka sebagaimana yang mereka layak. Dengan keselamatan berada di tengah-tengah segala yang kami lakukan, kami mengalu-alukan anda untuk bergabung dengan kami dan pengguna kami yang ada pada permulaan perjalanan pengurusan kekayaan DeFi mereka.

Sertai Sekerang: https://t.me/yieldappmy Lihat: https://www.yield.app/

Lawati: https://twitter.com/yieldapp