ChainUP Memudahkan Pertukaran White Label

Sekiranya terdapat medan perang dalam industri mata wang kripto (cryptocurrency), maka pertukaran kripto benar-benar menjadi salah satu medan perang. Pertukaran kripto adalah hab kewangan industri mata wang kripto yang tidak dapat dipertikaikan, dan ia adalah yang paling hampir dengan wang dan model perniagaan yang paling menguntungkan. Oleh itu, pertukaran selalu menjadi medan perang untuk semua jenis modal.

Tiada kebenaran dan desentralisasi adalah ciri mata wang kripto, yang juga berlaku dalam industri pertukaran. Secara teori, sesiapa sahaja harus dapat mengatur pertukaran mereka sendiri jika mereka mempunyai niat yang betul.

Namun, kenyataannya kejam. Pada satu pihak, corak pertukaran teratas telah pun ditetapkan. Kesukaran memperoleh pengguna dan liquidity yang tidak mencukupi adalah dilema yang dihadapi oleh pertukaran baru. Sebaliknya, penyelidikan dan pengembangan produk perdagangan, mesin padanan dan sistem keselamatan adalah tugas yang sangat mahal dan berulang-ulang.

Oleh itu, teknologi dan perkhidmatan penyedia pertukaran pihak ketiga yang bebas mempunyai kelebihan yang jelas. ChainUP merupakan penyedia teknologi dan perkhidmatan sedemikian. Perniagaan teras ChainUP adalah untuk menyediakan penyelesaian teknikal untuk pertukaran. Dengan perkembangan pengkomputeran awan, kos penggunaan bagi pertukaran white label  adalah lebih rendah dan operasi pertukaran juga lebih mudah.

Berdasarkan pertimbangan untuk mengurangkan kos untuk pelanggan, ChainUP melancarkan sistem pertukaran white label pada bulan Ogos 2018. Menurut data awam, ChainUP telah melayani lebih dari 500 pertukaran di seluruh dunia.

Mengapa sistem pertukaran white label ChainUP menjadikannya kenyataan untuk membuka pertukaran pada tahap rendah?

1. Dari segi model perniagaan, sistem pertukaran white label ChainUP memberi tumpuan dalam melayani pelanggan b-end dan memberikan sokongan teknikal pertukaran kepada pelanggan global. ChainUp belum dan tidak akan membuka pertukaran pada masa yang akan datang. Oleh itu, ia hanya mempunyai hubungan perkhidmatan dan kerjasama dengan pelanggan, dan tidak akan bersaing dengan mereka.

2. Dalam bidang produk dan perkhidmatan, pertukaran white label ChainUp yang merangkumi perdagangan spot dan perdagangan derivatif kewangan adalah sistem yang lebih komprehensif dan lebih kaya. Ia juga bersiap sedia dengan banyak perkhidmatan berfungsi. Sistem perdagangan spot merangkumi perdagangan duit syiling, kad kredit, perdagangan fiat, IEO, perlombongan perdagangan, Staking, dan lain-lain. Selain itu, ia juga menyediakan perkhidmatan agregasi mudah tunai. Sementara itu, sistem perdagangan derivatif kewangan merangkumi kontrak niaga hadapan, kontrak penghantaran, ETF, pilihan-pilihan, dan perkhidmatan liquidity derivatif.

3. Sejauh teknologi yang mendasari, pertukaran white label ChainUP mempunyai sistem pengembangan elastik di awan dan sistem pendasar pencocokan terdistribusi. Ia juga memiliki penyebaran data pengguna secara bebas, DBRA enkripsi data sensitif, data peribadi pengguna, tidak ada SPOF penyebaran diedarkan seluruh sistem dan DBRA merentas wilayah.

4. Dengan merujuk kepada kedalaman dan kecairan transaksi, pertukaran white label ChainUP mengagregatkan kecairan aliran lebih dari 500 pertukaran eko yang dilayan oleh ChainUP. Ini memberikan liquidity transaksi dan kedalaman urus niaga koin, urus niaga tender sah, transaksi kontrak, transaksi leveraged, transaksi ETF, dll. Ia telah melancarkan 3000+ pasangan duit syiling dan mempunyai perkhidmatan pembuatan pasaran yang pintar. Di samping itu, ia juga menyediakan penyelesaian untuk pengurusan liquidity derivatif bebas.

5. Dalam hal sistem dan risiko kawalan risiko, pertukaran white label ChainUP mempunyai 30+ teknologi keselamatan dan 300+ strategi kawalan risiko. Dompet sejuk dan dompet panas dipisahkan sepenuhnya. Tanda tangan dompet sejuk dan dompet panas juga dipisahkan dan diuruskan masing-masing. Pada masa yang sama, ChainUp telah menjalin kerjasama strategis yang mendalam dengan banyak institusi keselamatan di dalam dan luar negeri, dan secara berkala melakukan ujian penembusan keamanan pada sistem dalam usaha untuk meningkatkan pencegahan dengan cara serangan, sehingga memastikan keamanan pertukaran aset dan menstabilkan asas pertukaran.

6. Mengenai sokongan operasi, pertukaran white label ChainUP mempunyai banyak fungsi inovatif, alat operasi dan perkhidmatan bernilai tambah. Antaranya, fungsi inovatif merangkumi kawasan eksperimen inovatif, platform terbuka, dokumentari niaga hadapan, kad kredit, dana pengalaman masa depan, sistem broker, dan lain-lain. Produk operasi terdiri daripada pelbagai pemerolehan lalu lintas, realisasi lalu lintas, alat pemasaran, dan kawasan popular, termasuk undangan komisen, pinjaman pelbagai mata wang, perdagangan grid, Heco, dan Defi. Di samping itu, terdapat juga perkhidmatan pelanggan antarabangsa, kakitangan operasi dan penyelenggaraan dan perkhidmatan tambahan nilai yang lain.

Kesimpulannya

Pertukaran kripto adalah puncak rantai makanan dalam industri mata wang kripto, dan semua orang ingin menikmati beberapa faedah dari operasi pertukaran.

Ambang pertama memasuki perniagaan pertukaran adalah kos pengembangan teknologi yang tinggi dan kos yang besar untuk mendapatkan pelanggan, apatah lagi persaingan sengit, masalah liquidity, dan risiko keselamatan.

Antaranya, banyak kerja, seperti pembangunan dan keselamatan teknologi merupakan kerja yang akan diulang-ulang. Dengan perkembangan dan pembahagian industri yang matang, sudah pasti ia akan diserahkan kepada pembekal pihak ketiga bebas yang mengkhususkan diri dalam menyediakan penyelesaian teknologi perdagangan.

ChainUP merupakan pembekal profesional. Ia terus memberikan perkhidmatan teknikal kepada lebih dari 500 bursa di seluruh dunia. Ia bukan sahaja mempunyai teknologi yang sangat baik tetapi juga mempunyai liquidity yang setanding dengan kecairan bursa teratas. ChainUp adalah penyedia gergasi utama yang benar-benar fokus untuk melayani pelanggan-pelanggan b-end.

Selain itu, ChainUP juga menyediakan dompet, liquidity, pakatan WaaS, perlombongan, dan perkhidmatan lain. Oleh itu, sama ada anda memerlukan perkhidmatan yang komprehensif atau sesatu fungsi, ChainUP adalah pilihan dan rakan kongsi terbaik untuk anda.