Kerjasama Berbilang Lokasi Global Antara Supercell dan Pop Mart, “Clash Style” Menjadi Viral

Baru – baru ini, Supercell iaitu permainan gergasi yang terkenal di seluruh dunia dan POP Mart, wakil mainan berjenama telah menjalankan aktiviti luar talian yang berskala besar di Amerika Syarikar, Singapura, Korea Selatan dan Taiwan di bawah tema “Clash of Clans and Clash Royale.” Kerjasama di antara sempadan global sangat popular sehingga bukan sahaja pemain yang mengambil bahagian secara aktif tetapi orang ramai yang melalui turut tertarik untuk mengambil bahagian dalam keseronokkan itu.

Video 1: https://www.youtube.com/watch?v=PKtl1UPdBdc

Video 2: https://www.youtube.com/watch?v=6nOMbK_kyQk

Angka-angka kotak blind telah dikeluarkan secara global dan mutu kerja yang baik sangat dipuji

Pada bulan September, Supercell dan POP MART bersama-sama telah melancarkan set pertama tokoh kotak blind “Clash of Clans dan Clash Royale” di dunia. 14 tokoh telah dilancarkan ianya termasuk 12 tokoh watak biasa seperti Mega Knight, Princess dan Hog ​​Rider, serta dua tokoh watak yang luar biasa iaitu “Barbarian King” dan “King,” yang hanya boleh diperolehi dengan kemungkinan tertentu. Bentuk figura yang comel dan imej heroik mereka membentuk kontras yang besar membawa pengalaman visual yang menyegarkan untuk pelanggan. Oleh kerana mutu kerja yang halus dan bentuk yang cantik, set angka kotak ini mencapai prestasi jualan yang cemerlang dan mendapat banyak pujian daripada peminat angka dan pemain permainan pada masa yang sama.

Set pertama kotak blind “Clash of Clans dan Clash Royale”

Ketua Clash berkumpul untuk aktiviti luar talian dan kedai bertema menjadi tempat popular

“Clash Fest” ialah karnival yang diadakan oleh Supercell untuk “Clash of Clans” dan “Clash Royale.” Ia juga merupakan hadiah kepada pemain dua perlawanan tersebut. Supercell berharap lebih ramai pemain boleh mengambil bahagian dan menikmati keseronokan, dan lebih ramai orang yang lalu lalang dapat mengalami pesona Clash of Clans melalui acara dalam talian dan luar talian yang lebih kreatif.

Hiasan bertemakan pertembungan di kedai POP MART A.S.

Pemain Amerika menikmati figura di hadapan gerai Clash of Clans

Berdasarkan hal ini, Supercell bekerjasama dengan kedai POP MART di Korea Selatan, Singapura, Amerika Syarikat, Taiwan dan tempat lain untuk mencipta kedai mainan berjenama baharu dengan tema “Clash of Clans.” Watak klasik seperti Barbarian King dan Princess boleh dilihat di mana-mana sahaja, dari potongan kadbod di pintu masuk kedai sehingga kertas dinding di tingkap. Watak klasik “Clash of Clans dan Clash Royale” memecah sempadan permainan dalam talian dan aktiviti luar talian dan berpesta dengan pemain Clash yang datang dengan janji temu. Kedai-kedai secara perlahan – lahan menjadi tempat yang bergaya dan pemandangan yang meriah menambahkan sentuhan yang indah pada permainan Clash.

Hiasan bertemakan Clash boleh didapati di mana-mana sahaja di kedai POP MART Taiwan

Pemain Taiwan yang melawat kedai

Aktiviti luar talian adalah popular dan kerjasama rentas sempadan menarik ramai peminat

Perlu dinyatakan bahawa Supercell juga mengadakan aktiviti luar talian di kedai POP MART di Singapura dan Korea Selatan untuk memeriahkan Pertandingan Akhir Global “Clash of Clans and Clash Royale” 2022. Semasa perlawanan akhir, Supercell bukan sahaja mempunyai skrin besar di Funan Mall Singapura untuk menyiarkan secara langsung untuk pemain yang hadir tetapi juga menjemput pengulas profesional untuk menerangkan permainan itu kepada penonton di kedai Korea Selatan. Cabaran persahabatan 5V5 turut dijalankan bersama dengan siaran langsung. Ramai yang bukan pemain tertarik dengan suasana yang meriah, malah beberapa orang yang lalu lalang memuat turun permainan di tapak dan bermain permainan itu melalui siaran langsung.

Kabinet snek disediakan di kedai Korea Selatan untuk aktiviti luar talian, dan pemain mengambil gambar untuk memperingati dengan potongan kadbod

Permainan mini 5v5 yang telah dijalankan di kedai Korea Selatan

Kejohanan Clash of Clans sedang disiarkan secara langsung di Singapura di Funan Mall

Pemain Singapura secara spontan berkumpul di tangga untuk menonton perlawanan

Pemain Singapura memilih kotak blind di kedai

Kerjasama rentas sempadan ini membawa pengalaman yang mendalam untuk dalam talian dan luar talian bagi pemain Clash of Clans dan juga membuat percubaan kerjasama merentas sempadan jenama baru, memecahkan halangan bulatan antara permainan dan mainan pereka dan membantu merealisasikan komunikasi antara pemain mainan pereka dan pemain permainan. Merasai keghairahan pemain, Supercell juga berkata bahawa mereka akan menjalankan lebih banyak aktiviti kerjasama luar talian yang pelbagai di lebih banyak kawasan. Kedai tema yang dibina bersama dengan POP MART di Hong Kong akan dilancarkan dalam masa terdekat dan dijangka pemain dapat merasai daya tarikan permainan Clash of Clans di sini.