Monsoon Blockchain memberi kuasa kepada ekosistem cryptocurrency generasi seterusnya Bitcoin Latinum

Palo Alto, CA – Monsoon Blockchain Corporation, sebuah syarikat blockchain inovatif yang berpusat di Palo Alto, California, mengumumkan pelancaran rasmi ekosistem cryptocurrency digital generasi seterusnya yang memberi kuasa kepada Bitcoin Latinum. Bitcoin Latinum adalah cryptocurrency yang diinsuranskan dan disokong aset. Berdasarkan Bitcoin, Bitcoin Latinum lebih mesra alam, lebih pantas dan lebih selamat, dan terus memperkenalkan inovasi untuk transaksi digital. Monsoon Blockchain bermaksud Bitcoin Latinum Foundation dan merupakan pemaju utama ekosistem Bitcoin Latinum.

Bitcoin Latinum ditubuhkan berdasarkan seni bina terbuka teknologi cryptocurrency. Ia dapat menangani transaksi besar-besaran, mempunyai fungsi keselamatan dan pengurusan aset digital. Monsoon Blockchain mengeluarkan ciri rasmi, membezakan faktor dan kelebihan utama Bitcoin Latinum, termasuk aspek berikut.

Jumlah urus niaga yang lebih besar

Bitcoin Latinum menyediakan rangkaian yang sangat berskala yang pada awalnya akan menyokong 10,000 transaksi sesaat dan berjuta-juta transaksi setiap hari untuk memudahkan transaksi runcit. Ini memiliki arsitektur berskala yang mendukung peningkatan tingkat transaksi untuk memenuhi permintaan. Dengan mekanisme konsensus bukti-kepentingan yang unik, Bitcoin Latinum memastikan bahawa rangkaian memudahkan lebih banyak transaksi per minit dengan yuran transaksi yang lebih rendah.

Kurangkan kos transaksi

Bitcoin Latinum mengurangkan kos transaksi Bitcoin tradisional dari purata beberapa dolar setiap transaksi kepada hanya beberapa sen, dan rata-rata bayaran setiap transaksi pada tahun 2021 adalah $ 0,1. Ini dicapai melalui pelbagai mekanisme, termasuk protokol konsensus yang cekap tenaga, konfigurasi nod yang disetujui, interkoneksi nod berprestasi tinggi, dan masa pengesahan yang lebih pendek.

Kelajuan lebih pantas

Dengan menggunakan mekanisme konsensus yang cekap, Bitcoin Latinum menyediakan rangkaian pembayaran on-chain yang lebih baik daripada Bitcoin, dengan waktu pengesahan transaksi rata-rata 3-5 saat, sehingga dapat mengurangkan beban transaksi dan meningkatkan jumlah transaksi.

Lebih hijau dan lebih cekap tenaga

Bitcoin Latinum menggunakan mekanisme Proof of Stake (PoS) versi lanjutan untuk menangani masalah yang wujud dari rangkaian berasaskan Proof of Work (PoW). PoS membolehkan pemegang LTNM memperoleh ganjaran dengan memegang syiling mereka sebagai jaminan untuk cagaran di rangkaian Bitcoin Latinum. Ini menyebabkan penggunaan tenaga kurang. Token semasa, seperti Bitcoin, memerlukan hingga 885+ kWh setiap transaksi, Ethereum memerlukan penggunaan tenaga 102+ kWh, dan Bitcoin Latinum mengurangkan penggunaan tenaga setiap transaksi menjadi hanya 0.00015 kWh.

Dengan sokongan insurans dan aset

Berlainan dengan cryptocurrency lain yang ada, Bitcoin Latinum adalah cryptocurrency yang disokong aset dan berusaha untuk menjadi aset digital insurans terbesar di dunia. Penyokong asetnya disimpan dalam model dana, jadi nilai aset pendasar meningkat dari masa ke masa. Ini mempercepat pertumbuhan dana yang disokong aset tersebut dengan mendepositkan 80% yuran transaksi kembali ke dana aset yang menyokong mata wang. Oleh itu, semakin banyak Bitcoin Latinum diguna pakai, semakin cepat dana asetnya berkembang, mewujudkan mata wang yang menghargai diri sendiri.

Pengurusan komuniti

Bitcoin Latinum menggunakan model pemerintahan perwakilan untuk mencapai demokrasi dalam ekosistemnya. Ini dicapai dengan membiarkan anggota masyarakat berpartisipasi dalam mekanisme pemerintahan perjanjian melalui model taruhan. Tujuannya adalah untuk melindungi Bitcoin Latinum dari serangan 51%, yang sering mendedahkan banyak kelemahan berpotensi dalam protokol yang ada.

Sebagai pengguna pertama, Monsoon Blockchain akan menggunakan Bitcoin Latinum untuk mengembangkan teknologi blockchain dan penyelesaian perniagaan yang hebat, selain mendigitalkan dan menyenaraikan aset untuk syarikat dan organisasi di seluruh dunia. Industri yang mula-mula dilayani adalah permainan, perkhidmatan kewangan, telekomunikasi, media dan hiburan, serta penyimpanan data dan awan. Monsoon Blockchain mempromosikan pelancaran Bitcoin Latinum di bursa awam pada tahun 2021.

Sebagai landasan rancangan strategik Monsoon Blockchain untuk menerapkan Bitcoin Latinum dalam skala besar, syarikat ini telah menjalin kerjasama global dengan syarikat yang akan mengintegrasikan token dalam transaksi runcit mereka. Penerapan besar-besaran ekosistem blockchain Bitcoin Latinum dan Monsoon telah berlaku, dengan fokus pada entiti insurans, hiburan, permainan, dan penyimpanan data.

Penggunaan cryptocurrency global untuk urus niaga runcit terus meningkat. Dalam masa empat bulan 2021, pangkalan pengguna cryptocurrency global akan meningkat dari 100 juta hingga 200 juta. Syarikat besar menyedari. Restoran rantai besar, teater filem, dan laman web membeli-belah runcit telah mula menguji dan menerima pembayaran cryptocurrency.

Dalam dua tahun kebelakangan ini, kemudahan membeli cryptocurrency telah meningkat. Perkhidmatan pembayaran dalam talian yang besar kini membolehkan ratusan juta pengguna membeli dan menjual cryptocurrency. Menurut laporan, dalam bidang pembayaran bank, bank-bank besar di Asia Selatan telah mulai bekerjasama dengan konsortium bank pusat untuk menguji sistem pembayaran rentas sempadan untuk mata wang digital.

Dr Donald Basile, CEO dan pengasas Monsoon Blockchain, adalah mantan CEO Fusion-IO, sebuah syarikat yang terkenal memainkan peranan penting dalam pelaksanaan sistem awan oleh institusi kewangan utama dan syarikat gergasi IT global.

Dr. Basile juga merupakan co-CEO dan ketua Roman DBDR, sebuah syarikat pemerolehan tujuan khas yang mengumpulkan $ 236 juta dalam IPO November 2020. Roman DBDR mengumumkan penggabungan dengan CompoSecure, pelopor kad pembayaran lanjutan, dan pelanggannya merangkumi beberapa institusi kewangan terbesar di dunia. Penggabungan kedua-dua syarikat tersebut akan mewujudkan nilai gabungan syarikat sekitar AS $ 1.2 bilion. CompoSecure akan segera melancarkan penyelesaian penyimpanan sejuk cryptocurrency barunya, Arculus, yang membolehkan pengguna menyimpan dan mengurus aset digital mereka dengan selamat dan boleh dipercayai pada kad pembayaran logam canggih.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai Bitcoin Latinum, sila lawati https://bitcoinlatinum.com/

Media contact

Company: Monsoon Blockchain Corporation

Contact: Wei Ming, Director of Communications

E-mail: wei.ming@monsoonblockchaincorporation.com

Website: https://monsoonblockchaincorporation.com/

Address: 2100 Geng Road, Palo Alto, California 94303, USA

Telephone: +1 800-528-0985

SOURCE: Monsoon Blockchain Corporation